Slovenija
3365 ogledov

Jurša: Pivčeva naj nemudoma odstopi

Aleksandra Pivec Saša Despot
Pod plazom očitkov se je Pivčeva znašla zaradi nejasnih plačil gostovanj v službenem času v podjetju Vinakras in v Izoli. "Konkretnih odgovor ni bilo, " sporočajo iz poslanske skupine DeSUS, kjer so svojo predsednico pozvali naj nemudoma odstopi.

Poslanska skupina DeSUS Pivčevi predlaga, naj nemudoma odstopi z mesta predsednice DeSUS, je na novinarski konferenci povedal predsednik poslanske skupine Franc Jurša.  Po njegovih besedah bodo do takrat našli človeka, ki bo stranko začasno vodil do kongresa.

Franc Jurša: "Kot visoka državna funkcionarka je dolžna plačevati svoje račune." 

Ministrici za kmetijstvo in predsednici DeSUS-a Aleksandri Pivec torej ni uspelo prepričati poslancev poslanske skupine, da v primerih gostovanja na Krasu in v Izoli ni prišlo do kršenja protikorupcijske zakonodaje, etičnega kodeksa funkcionarjev ali celo za sum kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali pravic in ponareditve ali uničenja poslovnih listin v izolskem hotelu Marina.

Postali stranka afer

"Stranka DeSUS je pod njenim vodstvom postala stranka afer, kar se v 30-letni zgodovini stranke še ni zgodilo, tega poslanci poslanske skupine DeSUS enostavno ne moremo sprejeti, poslanci naše poslanske skupine ji na podlagi vseh javno izpostavljenih stvari ne verjamemo, kot visoka državna funkcionarka je dolžna plačevati svoje račune, predsednica stranke v vseh teh šestih mesecih od prevzema predsedniške funkcije ni dajala nobenega pomena poslanski skupini, zato ji na podlagi vsega navedenega predlagamo, da nemudoma, nepreklicno odstopi kot predsednica stranke DeSUS," je Pivčevo pozval Jurša in dodal, da če ne bo odstopila sama, bodo poslanci DeSUS-a svetu stranke predlagali, da ji izreče nezaupnico. Sam sicer pričakuje, da bo odstopila sama. 

Poslanec Robert Polnar je dodal, da na sestanku "ni bilo predstavljeno nič drugega, kar smo že izvedeli iz medijev". "Je sveto prepričana, da njej kot ministrici pripada, da ji drugi plačujejo zasebne račune. Konkretnih odgovorov ni bilo. Šlo je za relativizacijo zadev - vse je dovoljeno, vse je sprejemljivo."

"Njena reakcija je bila podobna njeni in naši, nobenemu ni bilo lahko," je na vprašanje, kako je na odločitev regirala Pivčeva, dejal Jurša. 

O Pivčevi kot ministrici za kmetijstvo ali podpredsednici vlade se na sestanku niso pogovarjali, govorilo so izključno o njeni funkciji predsednice stranke. Sama bo svoje stališče predstavila na novinarski konferenci ob 16. uri. 

Sicer je vse očitke zanikala in dejala, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za svoje koristi ali koristi svojih bližnjih ter da nikoli od nikogar ne bo sprejela ničesar, "zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj".

Aleksandra Pivec Slovenija Pivčeva naj bi danes pokazala račun

Na to, ali bo Aleksandra Pivec ostala na čelu DeSUS, poslanci nimajo vpliva. Zadnjo besedo bo rekel verjetno svet stranke, ki bo po navedbah predsednika Tomaža Gantarja predvidoma med 20. in 27 avgustom. Pivčevi se sicer lahko zamaje stolček predsednice DeSUS, a iz poslanske skupine za zdaj ni znakov, da bi razplet lahko vplival na delo in obstoj vlade.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 39
  • Tupamaros 08:05 11.avgust 2020.

    Borut Stari Jurša! Zaradi demence se je model pozabil vrniti iz hoste in deluje v smeri svojega fijakerskega pogleda. S tem pogledom delujejo tudi ostali stari in že zdobra dementni prdci.

  • Avatar Vantistella
    Vantistella 00:35 11.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • Avatar Pinkopalinko.
    Pinkopalinko. 23:08 10.avgust 2020.

    za Pivčevo imam dve besedi......PRASICA LAŽNJIVA