Slovenija
1089 ogledov

Pivčeva naj bi danes pokazala račun

Aleksandra Pivec Saša Despot
Ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec bo poslanski skupini pojasnjevala svoje junijsko gostovanje v podjetju Vinakras in v Izoli.

Ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec se je znašla pod plazom očitkov zaradi nejasnih plačil gostovanj v službenem času. Pivčeva se je zadnje tedne na tnalu znašla zaradi svojih junijskih gostovanj in plačila nočitev najprej v podjetju Vinakras, zatem pa še v Izoli. Na gostovanjih je prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem. O obeh gostovanjih vodi predhodni preizkus Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

Ministrica očitke zanika. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za koristi sebe ali svojih bližnjih. Poudarila je, da nikoli od nikogar ne bo sprejela od ničesar, "zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj".

Karel Erjavec Afera Pivec Slovenija Aleksandra Pivec: "Nikoli se nisem poistovetila z desno politično opcijo"

V poslanski skupini pa od nje enotno zahtevajo konkretna pojasnila o ravnanjih, povezanih z junijskima obiskoma. "Če navedbe medijev držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke," je že ocenil vodja poslanske skupine Franc Jurša.

Iz poslanske skupine sicer ni slišati naklonjenosti Pivčevi, a njihove enotne podpore ni imela niti na januarskem kongresu, na katerem je s stolčka odnesla dolgoletnega predsednika Karla Erjavca. Ali bo danes uspela prepričati poslance, je težko reči. Napovedala pa je, da jim bo pokazala tudi račun, ki ga je plačala za nočitev na Krasu.

DeSUS, Aleksandra Pivec Sporna nočitev Slovenija Preobrat: Krivdo je prevzel izolski župan

Zadnjo besedo bo rekel verjetno svet stranke, ki bo po navedbah predsednika Tomaža Gantarja predvidoma med 20. in 27 avgustom. Pivčevi se sicer lahko zamaje stolček predsednice DeSUS, a iz poslanske skupine za zdaj ni znakov, da bi razplet lahko vplival na delo in obstoj vlade.

Aleksandra Pivec Dodatni zapleti Slovenija Ministrica in računi: Kriva naj bi bila tudi računovodkinja?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • sam1 08:39 10.avgust 2020.

    Morda so ji dali dovolj časa,da je uspela pomesti za seboj in bo prinesla le tiste račune,ki jih je sama plačala,pa čeprav so že bili neupravičeno plačani s strani nekoga drugega,celo popravljani računi,kar se njej dogaja kar naprej,ampak z videnim ...prikaži več bodo strankarski kolegi "zadovolj(e)ni in bogato sodelovanje v koaliciji se bo nadaljevalo.....

  • Tupamaros 08:37 10.avgust 2020.

    Recimo temu fovšija. Kar tudi je. Zasebno podjetje povabi javno osebo. Ta s svojo prisotnostjo naredi podjetju reklamo. Gostitelj plača stroške. Včasih so, na vseh nivojih, partijsko pomembni osebki živeli od zibelke do groba na tuj račun. Nihče ni upal ...prikaži več pomisliti spraševati kdo plačuje račune. Brez pojasnila se je bivalo, žrlo in pilo prosto po Prešernu.