Slovenija
8163 ogledov

Nov sporen račun Pivčeve, ta se oglaša z dopusta

Aleksandra Pivec Saša Despot
Zgodba z računi ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec se dodatno zapleta. Predsednica DeSUS-a se je oglasila z dopusta.

Direktor hotela Marina v Izoli je spregovoril za RTV Slovenija, kjer so prvi razkrili zgodbo o službenem obisku kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v Izoli, ki naj bi se ob koncu tedna podaljšal v zasebnega, kjer naj bi bila nastanjena skupaj s sinovoma v izolskem hotelu Marina.

Aleksandra Pivec njeni trije moški Magazin Aleksandra Pivec pokazala svojo družino

Direktor hotela le spregovoril

RTV SLO je razkrila, da je prenočitev za ministrico in njena sinova plačala občina, prvoten hotelski račun pa naj bi bil po aferi Vinakras spremenjen. Direktor hotela Branko Seljak je le spregovoril za nacionalno televizijo in povedal, da so račun, na katerem so bila prvotno imena sinov kmetijske ministrice, ki so jih na novem računu izbrisali, popravili na zahtevo občine, ki ji poveljuje župan Izole (in član stranke DeSUS) Danilo Markočić.

Izola | Avtor: Profimedia Profimedia

Aleksandra Pivec Zahteva Slovenija Poslanci DeSUS-a Pivčevi dali čas do petka

Direktor priznava, da ni bil navdušen nad zahtevo, ki je prišla s klicem vodje občinske službe za nabavo in javna naročila, da je treba račun popraviti. Dodal je, da se zelo redko zgodi, da bi morali račun popraviti oziroma odstraniti imena gostov.

Varnostnik je plačal nastanitev sam

V hotelu očitno nista prespala varnostnika Pivčeve, kakor so trdili na občini, kjer so, kot piše MMC, očitno želeli z lažjo upravičiti plačilo sobe, kjer sta bila v resnici ministričina sinova. Z Generalne policijske uprave (GPU) so namreč za RTV Slovenija sporočili, da je strošek dvodnevne nočitve varnostnikov (ni znano, kje sta prespala) znašal 250 evrov, plačal pa ga je s službeno kartico prek portala za turistične prenočitve booking.com eden od varnostnikov.

nova vlada RS Aleksandra Pivec Nova afera? Slovenija Pivčevi in sinovoma prenočitev plačala izolska občina

Sporen račun iz leta 2019

Nacionalna televizija pa razkriva nov račun, ki ga je Marini prav tako plačala občina, sega pa na konec maja leta 2019, ko so v hotelu prenočili ministrica, njena sinova in še ena oseba blizu družini Pivčeve - neuradno sinova prijateljica. Občina je takrat hotelu plačala račun za štiri osebe v višini 270 evrov za eno nočitev.

Aleksandra Pivec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Janez Janša Slovenija S tem zapisom na Twitterju je Janša pokril hrbet Pivčevi

Vse bolj nezadovoljni so tudi v stranki DeSUS, kjer so po spornih računih v Vinukras in občini Izola predsednici stranke dali čas do petka, da pojasni svoje službene poti. Od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja pa zahtevajo, da najpozneje do 25. avgusta skliče sejo sveta stranke, so še zapisali v poslanski skupini DeSUS.

Pivčeva izgubila živce

Potem ko je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec poslancem DeSUS sporočila, da jim bo svoja domnevno sporna ravnanja pojasnila naslednji ponedeljek, je na nekatere očitke že odgovorila v ponedeljek prek Facebooka, in kot je zapisala, med dopustom. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za koristi sebe ali svojih bližnjih.

"Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja, povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce," je Pivčeva začela sporočilo na Facebooku.

Dodala je, da je zanjo družina sveta, in da trpi, ker jo je zaradi politike postavila na drugo mesto, zaradi česar ima kot mama slabo vest. "In prav zato izkoristim čisto vsako priložnost, da s seboj na obiske ob vikendih vzamem sinova in tako ukradem vsaj nekaj ur, da se med ostalimi obveznostmi družim z njima," je zapisala.

Medijem računov ne bo kazala

Ponovila je, da je nočitev na Krasu plačala sama, in da zasračun ebnih računov ne namerava kazati medijem, ampak le pristojnim institucijam. Glede obiska podjetja Vinakras je še dodala, da dejstvo, da so jim "na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina" šteje kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne kot politični problem.

Aleksandra Pivec DeSUS Slovenija Pokrajinski odbor izglasoval nezaupnico Pivčevi

Kot je zapisala, na terenu pogosto ni le zato, ker se tako iz prve roke pouči o problemih, ampak tudi, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica. "Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo," je dodala.

Po njenem mnenju je glede obiska Izole na povabilo občine v medijih veliko manipulacij. Potrdila je, da je tisti vikend mešala službene in zasebne zadeve. "Med različnimi službenimi sestanki nam je z otrokoma uspelo ukrasti nekaj uric samo za nas," je to pojasnila.

Aleksandra Pivec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pojasnila je še, da so jo z občine povabili za podaljšan vikend, ker je bilo poleg dogodka, povezanega z ribiškim muzejem, v načrtu tudi, da bo častna gostja kulturnega festivala, ki ga je potem NIJZ zadnji trenutek prepovedal. Zaradi tega naj bi po njenih besedah župan predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar je sprejela.

Trdi, da otroka nista spala v hotelu

Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z njo spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu, a so si potem premislili in sta prespala drugod, je zapisala. "Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev. A kot rečeno, živimo v času politične histerije," je dodala.

Franc Jurša Slovenija DeSUS brez usmiljenja do Pivčeve: To bo težak nahrbtnik!

Vsak človek ima pravico do tedna dopusta, a ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati, je še zapisala. "Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih," je zatrdila. Poudarila je, da nikoli od nikogar ne bo sprejela od ničesar, "zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj".

Komentarjev 28
  • jezero 16:01 05.avgust 2020.

    In kakšno nagrado bo pa dobila za uničenje Desusa? Uničila ga je v nekaj mesecih!

  • johan12 10:38 05.avgust 2020.

    Pravi da bo povedala po vrnitvi z dopusta??? Pa ali sem jaz dobro razumel da hodi na "službene" vikende z družino, na dopust pa v Izrael z Logarjem?

  • psasa 10:53 04.avgust 2020.

    Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce, Sej to ženšče ne ve kaj govori, a zdaj so pa drugi vpletli sinova in moža ne ona sama k jih zravn jemlje, svašta.