Slovenija
4082 ogledov

Poslanci DeSUS-a Pivčevi dali čas do petka

Aleksandra Pivec Saša Despot
Ravnanja Pivčeve na obisku Vinakrasa in občine Izola še vedno dvigujejo prah.

Poslanci DeSUS so danes razpravljali o nadaljnjih korakih po medijskih razkritjih nekaterih domnevno spornih ravnanj predsednice stranke in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Nanjo namreč letijo očitki glede gostovanja in plačila nočitev na dveh službenih obiskih, in sicer v Izoli ter v podjetju Vinakras.

Pivčeva je očitke o koruptivnem ravnanju zavrnila, dodatna pojasnila pa napovedala za čas po dopustu. Poslanci DeSUS zdaj pričakujejo, da bo to storila že ta petek. Od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja pa zahtevajo, da najpozneje do 25. avgusta skliče sejo sveta stranke, so še zapisali v poslanski skupini DeSUS.

V koalicijskih vrstah so z ocenami njenih ravnanj za zdaj previdni, ostrejši pa so v opoziciji, po mnenju LMŠ in Levice bi ministrica morala odstopiti. Z zadevo se že ukvarja tudi Komisija za preprečevanje korupcije.

Medtem se je Pivčeva oglasila na Twitterju. "Zaradi odsotnosti se bom s poslanci poslanske skupine DeSUS sestala takoj, ko se vrnem v Ljubljano (predvidoma naslednji ponedeljek), kjer bom poslancem podala vsa pojasnila, povezana z mojim delom," je napovedala.

Franc Jurša Slovenija DeSUS brez usmiljenja do Pivčeve: To bo težak nahrbtnik! Aleksandra Pivec Kdo plača? Slovenija Novo vprašanje, povezano z delovanjem Pivčeve

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • sam1 06:36 04.avgust 2020.

    Skušajo ji dati toliko časa,da bo uspela pridobiti nove in čiste račune,pa pospraviti pod preprogo vse ostalo-pa tudi če kaj ostane,ji bodo zaradi obstoja v vladi spregledali in ji dali kakšen rumen kartonček,da bo v bodoče stvari takoj pospravila za seboj.....

  • Avatar vec
    vec 03:12 04.avgust 2020.

    hec je v tem da do zdaj so se VSI prenažirali z javnim denarjem, PIVČEVA pa se kao NE SME. Serpentinšek v rusijo egipt ipd s falkonom, enako pred njim ostali, Roman Jakić in Bratuška celo zaglavila ker ni hotu ...prikaži veču štartart, bokler ni en od pilotov užgal z godoro ključem po motorju in je čudežno PRIŽGAL, seveda vmes je prišla depeša DA NIČ niso najdl.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:01 03.avgust 2020.

    In vrača se Erjavec grobar DESUS-a!!