Slovenija
4243 ogledov

Novo vprašanje, povezano z delovanjem Pivčeve

Aleksandra Pivec Saša Despot
Stroški varnostnikov bremenijo proračun policije.

Ministrica Aleksandra Pivec bo na dodatna vprašanja v zvezi s svojim junijskim obiskom v Izoli odgovarjala po dopustu, so pojasnili v njenem kabinetu. Vprašanja se vrstijo. 

Med drugim enega odpira tudi pojasnilo policije, da stroški varnostnikov varovanih oseb bremenijo proračun policije. Televizija Slovenija je sinoči poročala, da je Občina Izola kmetijski ministrici ob junijskem službenem obisku, ki naj bi se raztegnil še v zasebnega, kar je razvidno tudi iz ministričinih objav na Instagramu, plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. Ob tem pa so poročali, da naj bi s prvotno izdanega hotelskega računa izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve.

Pivčeva sicer to zanika. V telefonskem pogovoru za televizijo je med drugim pojasnila, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu tudi sinova, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

Kje sta spala, policija ne razkriva

Policija tega, kje sta spala varnostnika, ne razkriva. Kot so na Generalni policijski upravi spomnili za STA, je Pivčeva kot podpredsednica vlade varovana po III. stopnji uredbe o varovanju, kar pomeni, da jo na vseh službenih poteh, razen v kolikor bi se temu sama izrecno odrekla, spremljajo tudi varnostniki.

"Vse varovane osebe, tako tudi podpredsednica, so varovane s taktiko in metodiko varovanja skladno z ukrepi načrta varovanja varovane osebe, ki pa je označen s stopnjo zaupnosti," so navedli. So pa dodali, da stroški varnostnikov bremenijo proračun policije.

Franc Jurša Slovenija DeSUS brez usmiljenja do Pivčeve: To bo težak nahrbtnik!

Občina je plačala dve nočitvi

Iz končnega računa, ki ga je hotel občini izdal po popravkih šele 29. julija, je sicer razvidno, da je občina plačala dve nočitvi z zajtrkom, dve turistični taksi in eno prijavnino. Imena gostov niso razvidna, prav tako ne število oseb, oziroma gre sklepati, da gre za eno sobo za dve noči od 12. do 14. junija. A vrednost računa je 454,80 evra, kar je natanko toliko, kot je znašal predračun, datiran na 5. junij, ki je bil izdan za dve nočitvi z zajtrkom v dveh sobah s pogledom na morje z vključeno turistično takso in prijavnino.

Iz kabineta Pivčeve so danes sporočili, da "se je ministrica odločila, da se bo trenutno posvetila dopustu in družini ter da bo na ta vprašanja odgovarjala, ko se z dopusta vrne".

V koaliciji so pri ocenah ravnanj Pivčeve še zadržani, iz opozicije pa je že slišati pozive k odstopu.

nova vlada RS Aleksandra Pivec Nova afera? Slovenija Pivčevi in sinovoma prenočitev plačala izolska občina Janez Janša Slovenija S tem zapisom na Twitterju je Janša pokril hrbet Pivčevi

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 42
  • LetherHossen 22:33 03.avgust 2020.

    Pesek v oči ...

  • johan12 11:38 02.avgust 2020.

    Sandra Popivačeva, piva nič plačava, pil bi ga vsak hudič, pvaču pa nič!

  • kapibara1 07:29 02.avgust 2020.

    jest na njene mestu, bi bil en teden službeno dol.. z računi se bi že še zmenili..

Sorodne novice