Slovenija
22305 ogledov

K nam prihaja polarni zrak

jesen mraz rokavica
Do petka še relativno toplo, nato sprememba. Kaj prinaša?

Vremenoslovci so objavili osveženo vremensko napoved, ki vključuje tudi napoved vdora polarnega mraza.

Na Arsu vremenoslovci napovedujejo, da bo danes delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, najvišje dnevne temprature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

"Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in dopoldne ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj," napoved za jutri pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo tudi v četrtek bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bodo občasne rahle padavine, po nižinah večinoma kot rahel dež. V petek bo zapihal jugozahodni veter. Na vzhodu države bo deloma jasno, drugod pa pretežno oblačno, a do večera še večinoma suho.

Sneg Vremenska napoved Slovenija Dobri obeti, da bo božič bel

Od 8. do 13. decembra

Konec tedna prinaša vremensko spremembo. "V soboto nas bo prešla hladna vremenska fronta. Za njo bo od severa proti Alpam pritekal hladen polarni zrak," vremensko sliko podajajo na Arsu in dodajajo, da bo v sredini prihodnjega tedna nad severno Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo razširilo tudi proti osrednji Evropi.

Kaj to pomeni za nas? V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo ob koncu padavin predvidoma spustila pod 1000 metrov nadmorske višine. Natančno koliko snega bo padlo in do katere nadomrske višine, je še - poudarjajo na Arsu - prezgodaj reči, večjih količin sicer ne pričakujejo.

Od nedelje do četrtka kaže na hladnejše vreme povečini brez padavin.

Vreme preglednica | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kzupanc 14:46 04.december 2018.

    Polarni MRAZ (mrzlo kot v polarnih predelih) ne kaže, da bi bil. Razen kak dan ali dva v gorah. Bo pa k nam za par dni prodrl polarni ZRAK (polarna zračna masa). To pač pomeni, da v par dneh pripotuje ...prikaži več iz arktičnih predelov velika, kompaktna zaloga zraka, ki se je tam precej shladil. To ne pomeni, da mora biti -20, -30 ali celo več. Sploh v času, ko se najbolj segrevajo zaradi tople grede ravno polarni predeli.

  • Snežinko 11:19 04.december 2018.

    Spoštovani B.B.: si kdaj v življenju vsaj BRAL o polarnem mrazu? Močno dvomim, sicer ne bi pisal traparij v naslovu. POLARNI MRAZ pri temperaturah -4 zjutraj in PLUS čez dan? HALOOO??? Polarni mraz so temperature minus 20, minus 30 in več...

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:15 04.december 2018.

    2018 -> Milo poletje, orng zima