Slovenija
23970 ogledov

Kacin: "Nobene potrebe ni, da se slepimo, postajamo vse bolj rdeči"

Jelko Kacin Bor Slana/STA
Število potrjenih okužb je v četrtek malce padlo. »Naj bo tako tudi jutri,« je dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

V Sloveniji je bilo v četrtek potrjenih 1656 novih okužb, ob opravljenih 6745 testih, kar je 530 več kot v sredo, delež pozitivnih testov ostaja visok (24,55 %). Število potrjenih okužb je malenkost manjše kot v sredo. "Z velikim zanimanjem bomo sledili dogajanju v naslednjih dneh. Vlada bo vsa dan sproti ocenjevala, ali so in koliko so prijeli ukrepi," je povedal vladni govorec Jelko Kacin.

"Pri nas se virus širi praktično povsod. Močno pa izstopajo Domžale (včeraj 89 okužb), Škofja Loka (56), Velenje (59), Žalec (34), Gorenja vas – Poljane (26), Kranj (68), Jesenice (41), Novo mesto (31), Ptuj (23), Murska Sobota (21), Koper je že na 38," je povedal Jelko Kacin.

covid-19 UKC Slovenija Zdravje Sestra infekcijske klinike: "Je letnik '86 za umret? ... Kdo je zdaj tu ovca?"

Državljane je pozval, da vsa nenujna potovanja preložijo na kasnejši datum. Slovenija za zdaj ne zapira meja, ni pa izključeno, da to storijo druge države. Kacin je poudaril, da je treba natančno spremljati stanje na mejnih prehodih. "Prehod meja je mogoč za 11 izjem, ki veljajo tudi za prehajanje meje med rdečimi regijami. Na pot, bodisi iz regije v regijo bodisi iz države, se odpravite le, če je to resnično nujno potrebno. Vsaka pot prinese srečevanje, druženje, kar lahko poveča možnosti za prenos okužbe," je dodal.

Število potrjenih primerov se povečuje praktično v vseh evropskih državah. Število okuženih ne raste le v Estoniji in na Finskem. Slovenija je glede na incidenco, kakršna je bila včeraj, na petem mestu v evropskem merilu. Pred nami so le Francija, Nizozemska, Belgija in Češka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • ivan277 00:16 29.oktober 2020.

    Zasebno posojilo Lahko vam pomagam dobiti posojilo, financiranje ali naložbo. če vas zanima, prosimo, odgovorite za več podrobnosti. E-naslov: posojila386@gmail.com Hvala vam

  • grega2 21:37 23.oktober 2020.

    Ja, vse bolj smo rdeči od jeze, ko samo to poslušamo, kaj druzga ne obstaja več

  • Snežinko 16:25 23.oktober 2020.

    A to je on mislil, da postajajo vedno bolj nazaj komunisti (rdeči....)? A so sploh lahko še bolj, kot so...?