Slovenija
17 ogledov

Kacin pisal Rusom in Ukrajincem

slovenija 04.06.09 Jelko Kacin, Lojze Peterle, oddaja Trenja na temo Streznitev Saša Despot
Kandidati liste na evropskih volitvah Kacin - Konkretno so danes na veleposlaništvi Rusije in Ukrajine odnesli pismo nosilca liste in evropskega poslanca Jelka Kacina s pozivom za umiritev razmer v Ukrajini. Pismo je namenjeno predsednikoma in premieroma obeh držav.

Na ruskem veleposlaništvu so pismi oddali v nabiralnik, na ukrajinskem pa jih je sprejela namestnica veleposlanika in pismo prevzela sama, so sporočili iz kandidatne liste.

V pismu Jelko Kacin kot priča začetka vojn na območju nekdanje Jugoslavije v letu 1991 opozarja voditelje obeh držav, da je odgovornost in ključ do umiritve razmer v njihovih rokah, saj da lahko le oni neposredno nagovorijo svoje narode, državljane in vse institucije k zaustavitvi nasilja.

"Zdaj je pravi trenutek"

"Potreben je korak nazaj na obeh straneh, zdaj je pravi trenutek. Kako smo prišli do tu, ni pomembno, ko upoštevamo, kam lahko nastali položaj pripelje," piše Kacin. Dodaja, da so v tem trenutku samo pozivi državljanom k udeležbi na svobodnih in demokratičnih volitvah pravo sporočilo državljanom Ukrajine.

Rusija z večjo vojaško, medijsko in politično močjo ter superiornostjo nosi večjo odgovornost za prekinitev nasilja, a tudi Ukrajina mora zagotoviti rusko govorečim državljanom vse pravice, zapisane v ustavi, je prepričan Kacin.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 23:09 04.maj 2014.

    Mogoče bi moral glede tega kaj povedati tvoj logopeda potreben Jerovšek !

  • Žurnalček 23:08 04.maj 2014.

    Kacin je največja glavca , ki je kadarkoli prišel iz Slovenije v Bruselj !

  • maresem 21:38 04.maj 2014.

    Waauuu... zdaj se bodo pa usrali eni in drugi. S Kacinom se ni za šaliti.