Slovenija
2 ogledov

SDS zaostaja za SLS in NSi, samostojni Kacin pred SD

Ljudmila Novak Franc Bogovič Saša Despot
Skupna lista NSi in SLS za evropske volitve je sodeč po anketi časnika Delo prehitela listo SDS. Razlika med tema dvema strankama je precejšnja, saj znaša več kot tri odstotne točke. Tretje mesto zaseda pred nedavnim ustanovljena lista Verjamem Igorja Šoltesa, še kaže anketa.

Kot so zapisali pri časniku, v tem rezultatu ni zajet učinek pravnomočne obsodilne sodbe prvaka SDS Janeza Janše, ki sicer ne kandidira na evropskih volitvah. Med kandidatnimi listami tretje mesto zaseda lista Verjamem Igorja Šoltesa, ki podporo celo pridobiva, in vse kaže, da bi lahko na evropskih volitvah osvojila en mandat. Na četrtem mestu sledi Pozitivna Slovenija, ki je v zadnjem mesecu skoraj podvojila podporo, kar bi lahko pripisali predkongresnemu stopnjevanju napetosti.

Kacin pred SD

Lista Konkretno evropskega poslanca Jelka Kacina ohranja peto mesto in upanje, da bi ji lahko uspelo osvojiti en mandat v Evropskem parlamentu, še piše časnik in ob tem izpostavlja zanimivo dejstvo, da je samostojni Kacin pred listo SD in njenim nosilcem Igorjem Lukšičem. Sledijo Solidarnost z Dušanom Kebrom, SNS z Zmagom Jelinčičem in Združena levica z Lukom Mesecem, ki pa ne bo nosilec te liste, ampak bo to Violeta Tomič.

Združili dve meritvi

Telefonsko anketiranje je za uredništvo časnika Delo na vzorcu 403 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik. V raziskavi javnega mnenja so sicer pri časniku združili dve meritvi, prvo so opravili med 15. in 17. aprilom, drugo pa med 22. in 24. aprilom. Upoštevali so polnoletne posameznike, ki so odgovorili, da se bodo zagotovo ali verjetno udeležili volitev za evropski parlament, takšnih pa je bila dobra polovica.

Komentarjev 7
  • Miran Polič 19:28 04.maj 2014.

    kaj tile ne vidijo da so ničvredneži,pa kar dalje rinejo.SLO so izropali

  • Žurnalček 14:02 03.maj 2014.

    A moj LUKŠIĆ je tudi kandidat? Ene pišljive stranke ne znaš voditi in zastopati njene interese , boš pa zastopal dobrobit SLO. Spel se odpadnik revolucije !

  • Žurnalček 13:55 03.maj 2014.

    Demokracija ni vlada in teror večine 50.1% nad manjšino 49.9% . Upam da sem povedal vse in da so takšni bedaški predlogi nastali na zeljnikih tistih , ki še vedno obožujejo zgodovino in dolgo vladanje KPJ . To smo mel , hvala lepa !