Slovenija
11233 ogledov

Kacin: "Virus se najhitreje širi med zdravstvenim osebjem in med zaposlenimi v šolah"

Jelko Kacin Nebojša Tejić/STA

Število potrjeno okuženih se povečuje, je na današnji novinarski konferenci vlade povedal Jelko Kacin. Kljub manjšemu številu testov so včeraj zabeležili kar 387 novih primerov - pozitivnih je bilo več kot 10 odstotkov testiranih. "Visok odstotek pozitivnih testov kaže, da se epidemiološka slika slabša. Hospitaliziranih je 131 pacientov, 21 oseb se zdravi na intenzivni negi, ena oseba pa je umrla," je dejal Kacin. 

Po njegovih besedah do sedaj obdelani primeri kažejo, da se virus še naprej najhitreje širi med zdravstvenim osebjem in med zaposlenimi na šolah.

"Včeraj smo zaznali novo žarišče tudi med domovi za starejše občane, in sicer v Škofji Loki. Okužbe se še naprej širijo tudi v Pegazovem domu v Rogaški Slatini in v domu na Jesenicah," je dejal Kacin in opozoril, da se stanje na Jesenicah na splošno hitro slabša.

14-dnevna incidenca okužb | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
dezurni@zurnal24.si

projekcija širjenje covida-19 v Sloveniji Zdravje Stanje se je občutno poslabšalo, takšne so projekcije za naprej
Komentarjev 20
  • Albatroz 07:13 09.oktober 2020.

    Saj ni čudno se vidi kdo ima dovolj časa da v službi pije skupinske kavice, in dovol zasluži da mu ni problem prirejati zasebnih zabav ali pa za par dni odpotovati kam da nihče neve.

  • jezero 06:36 09.oktober 2020.

    Kdaj bodo odstranili to nevedno spako?

  • Decko 23:26 08.oktober 2020.

    Trenutno najbolj razsaja virus kaco20