Slovenija
8434 ogledov

Kacin vrnil žogico Poklukarju: "Če minister ne bo razumel ..."

Jelko Kacin Saša Despot
Vlada danes o ukrepih, vzporedno pa kresanje izjav glede prioritet. Kacin spet prilil olja na ogenj.

Jelko Kacin, koordinator za logistični del cepljenja, je sinoči v oddaji 24ur zvečer povedal, da je vlada včeraj opravila celovito razpravo o tem, kaj nas čaka, kje so ključni problemi in na kakšen način je mogoče posamezne probleme naslavljati. Dodal je, da je danes skrajni rok, da se ti ukrepi pripravijo, popoldne se bo usklajevalo, potem sledi še finalna obravnava na seji vlade. "Danes še ni bilo tako, zato se je predsednik vlade odločil, da želi od vseh članov vlade celovite predloge." 

Na vprašanje, ali drži, da zdravstveni minister Janez Poklukar predlaga popolno zaprtje države in da to pogojuje tudi s svojim odstopom, je Kacin povedal, da takšnega občutka ni imel; niti da bi to predlagal, to zahteval, niti da razmišlja o odstopu. "Vidim pa, da vsi vaši sogovorniki iz zdravniške stroke vidijo problem samo v bolnišnicah. Nekateri drugi pa vidimo problem še kje drugje. Očitno je ključen problem cepljenje." 

Kacin je bil včeraj, kot smo poročali, oster v svoji izjavi, da je "nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje držve, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje". Poklukar se je že včeraj odzval na te besede in poudaril, da je izjava nespoštljiva do zdravstvenih delavcev, ki te dni izvajajo enormne napore. 

Kacin je v oddaji 24ur dejal, da te izjave ne more komentirati, pri tem pa povedal, da je bilo dan pred tem registriranih 10 tisoč cepljenj. Od tega jih je bilo po njegovih besedah sedem tisoč tretjega odmerka, dva tisoč drugega in samo tisoč prvega. "Dokler bomo cepili samo tisoč ljudi na dan, nam noben lock down ne bo pomagal, virus bo poiskal vse, ki niso cepljeni, vsi, ki niso cepljeni, se bodo zelo verjetno s težjim potekom pojavili v bolnišnicah." 

Kacin je pristavil, da je sam koordinator za logistični del cepljenja in dodal, da so dostavili cepiva, ki so bila naročena, in še, da imamo še vedno vsakega četrtega, starejega od 50 let, ki ni cepljen, vsak od teh ima veliko nevarnost za težji potek bolezni. 

"Če minister ne bo razumel, kaj so prioritete v tem trenutku, če ne bo poskrbel za to, kar je na njegovem dvorišču in njegovi pristojnosti, bomo mi kot družba imeli veliko težje posledice in se bomo s tem soočali še dolgo," je sklenil Kacin. 

Bojana Beović Covid-19 Zdravje Beovićeva nad Kacina: To je osuplo in škodljivo! Covid-19 Odziv Slovenija Poklukar takole zažugal Kacinu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • miro8 10:23 05.november 2021.

    Ko berem komentarje, mi je slabo, koliko je idiotov, ki pljujejo na vse strani, prenizek iq pa jim ne dovoljuje, da bi razumeli stvari o katerih pišejo. Če pa temu ni tako, potem pa so pokvarjene prodane duše, ki situacijo ...prikaži več izrabljajo v politikantske namene. Sram vas bodi.

  • jakec1575 10:02 05.november 2021.

    Kako je Kazzo lepo vrgel na ministra Pokljukarja vse svoje napake vodenja epidemije. Zaradi kazzona se folk v vmesni listi ne cepi. K fisknemu st. tistih, ki se ne bodo cepili lahko pristejeo dobrih 30% tistih, ki se ne bodo ...prikaži več zaradi kazzona. Ampak pe*de si je ravnokar umil roke.

  • marsal22 09:40 05.november 2021.

    zdravniki se že dve leti skrivajo in dobivajo za to sramotno početje še dodatke !