Slovenija
9923 ogledov

Sproščanje ukrepov: Na ta podatek čaka vlada

Jelko Kacin gov.si
Vlada bo odločitev o tem, ali bo sprostila ukrepe, sprejela jutri.

Vladni govorec Jelko Kacin je na večerni tiskovni konferenci dejal, da je vlada pripravila ukrepe in spremembe odlokov, ki bi sprostile aktivnosti. Vlada bo na seji popoldne sprejela odločitev. 

Njihova odločitev bo sprejeta na podlagi tega, kaj bodo pokazali podatki današnjega odvzema vzorcev. Če se bo nadaljeval trend, ki smo mu bili priča v zadnjem času in če bo zadovoljivo stanje v bolnišnicah, bi mogoče lahko prišlo do sproščanja nekaterih ukrepov. 

Covid-19 po regijah, 15. 4. 2020 Covid-19 Zdravje Takšno je trenutno stanje po občinah

Podatki za torek in sredo bodo dali bolj realno oceno, ali se pozitiven trend nadaljuje ali ne. Kot je pojasnil Kacin, praznični dnevi niso dovolj reprezentativni, saj je bilo odvzetih manj kot polovica vzorcev v primerjavi z dnevi pred tem.

V zadnjih 24 urah je zaradi covida-19 umrlo pet ljudi, potrdili so novih 25 okužb, opravili pa 1168 testiranj. 

Epidemija Slovenija NOVO: V Sloveniji število mrtvih zaradi covid-19 sunkovito raste

Minister za zdravje Tomaž Gantar je dopoldne povedal, da iščejo rešitve, kje in na kakšen način pričeti z blažitvijo ukrepov. V zdravstvu so že začeli z nekaterimi zdravstvenimi pregledi. Sproščanje bo postopno. "Pred nami je še veliko dela, strokovnih analiz in preiskav. Verjamem, da bomo našli pravo pot, da se počasi vrnemo v družbo ob upoštevanju pravil: uporaba mask, razkuževanje rok in ohranjanje distance," je dodal Gantar. 

Še vedno je negotovo, ali se bodo vrata izobraževalnih ustanov še odprla v letošnjem šolskem letu ali ne. Jasno pa naj bi bilo, kako bo z ocenjevanjem.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • janez00 09:06 16.april 2020.

    Ta prokleta skorumpirana fasištična in mafijska vlada naj že enkrat spola !!!Policaji pijani divjajo po cestah,potne liste žigosajo migrantom,JJ izobeša jumbo plakate in se hvali kakšno svinjarija je naredil.Banda butalska spokajte.Po južni meji hodi Hojs v tropu Janševih ministranti nas ...prikaži več navadne pa ustrahujejo z diktatom !!!!!

  • soloobveznababica 07:23 16.april 2020.

    Ja res,prevec je poudarjanja,da umirajo pretezno stari Tako ptetezno srednja generacija s svojimi otroci,ce jim ni extra zagrozeno,ce je le mozno tega ne bi upostevali,saj itak niso oni ogrozeni. Vsaj tako je videti pred bloki. Nekateri so res brezobzirni in ...prikaži več jim ni kaj dosti mar za druge. Epidemije po podatkih se zdalec ni konec, Ljudje bi pa kar ukinjali ukrepe. Zato imamo strokovnjake,ki bodo to povedali,vlada naj pa poskrbi da se ukrepi Spostujejo dosledno.

  • soloobveznababica 07:13 16.april 2020.

    Ja,res dejavnosti ,kjer jih v procesu ni veliko- kot je zehnicni pregled bi se res verjetno lahko izvajali