Slovenija
778 ogledov

Kako do zdravih zob brez doplačil?

Triglav TZZ Shutterstock
Ko nas začne boleti zob, se po navadi hitro pridruži tudi glavobol, ker vemo, da bomo pri zobozdravniku ponovno morali doplačevati iz lastnega žepa. Pa je to res potrebno?

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje omogočata kritje standardnih zobozdravstvenih storitev in materialov. Že bela zalivka v stranskem delu zahteva doplačilo, preventiva pri ustnem higieniku pa je po dopolnjenem 18. letu v celoti samoplačniška. Vam manjka štirica in bi želeli izdelavo mostička? Tudi ta visok strošek spada med samoplačniške storitve.

Pot do zdravih zob je postala enostavnejša z zavarovanjem Zobje in Zobje+, ki ga svojim zavarovancem nudi Triglav, Zdravstvena zavarovalnica. 

Zavarovanji Zobje in Zobje+ krijeta stroške doplačil za izvedbo nadstandardnih storitev in uporabo nadstandardnega materiala, kot na primer doplačila za bele zalivke na stranskih področjih ali kakovostne keramične nadomestke v vidnem področju. 

Se vam je pripetila nezgoda in je nastala potreba po popravilu ali nadomestilu zoba? Z zavarovanjema Zobje in Zobje+ si lahko zagotovite kritje stroškov protetične rehabilitacije v primeru nezgode, zavarovanje Zobje+ pa vam omogoča nov implantat tudi, če manjkajoči zob ni posledica nezgode, ampak je posledica npr. granuloma.

Potreba po preventivnih storitvah vse bolj narašča, z leti pa tudi potreba po protetiki, zato si z zavarovanjem Zobje+ lahko zmanjšate finančno breme zdravih zob, saj obsega kritje stroškov samoplačniških zobozdravstvenih storitev preventive in protetike pri katerem koli zobozdravstvenem izvajalcu v Sloveniji. 

Skrb za zdrave zobe pomaga preprečiti tudi marsikatero tveganje nastanka drugih bolezni, zato je sklenitev zavarovanja zo pametna odločitev. Omogočite si kakovostne zobozdravstvene storitve in si nadenite zdrav nasmeh na obraz.

Za dodatne informacije obiščite www.triglavzdravje.si ali pokličite Zdravstveno točko na 080 26 64, kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.V članku na portalu Vse bo uredu preverite, kaj vse krijeta zavarovanji Zobje in Zobje+.