Slovenija
90012 ogledov

Kako je mogoče, da so pacienta zamenjali, če pa sta imela ...

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia
Na dan prihajajo nove podrobnosti nerazumljive zamenjave pacientov v Splošni bolnišnici Celje.

Pacienta, ki sta prišla v SB Celje iz DSO Trubarjev dom upokojencev, sta bila zamenjana v triaži urgentnega bloka, je razkril interni strokovni nadzor, čeprav sta imela podpisana oblačila. "V času oddaje obeh stanovalcev je bil eden od stanovalcev pogovorljiv, kot je razbrati iz poročila ZD Sevnica, pa tudi med potjo v Celje. Poleg tega sta bila oba stanovalca oblečena v svoja oblačila, ki so označena s priimkom in začetnico imena," je pojasnil direktor Trubarjevega doma upokojencev Robert Potočnik.

Reševalno vozilo Slovenija Direktorica ZD Sevnica: Gre za ustaljeno prakso, ravnali smo po pravilih

Direktor doma se je odzval tudi na številne očitke zdravstvenih delavcev, da bi morala njuna stanovalca nositi identifikacijske zapestnice. "V domovih nameščanje zapestnic ni predpisano in ni običajna praksa, prav tako jih ne namešča izvajalec reševalnih prevozov, ampak jih pacienti dobijo v bolnišnici," je razložil Potočnik. Dodal je, da so zapestnice v preteklosti sicer že uporabljali, a le jeseni 2020, ko so imeli po domu razseljenih preko sto stanovalcev. Obenem je izpostavil, da nobena od številnih bolnišnic, s katerimi sodelujejo, do omenjenega izrednega dogodka še nikoli ni izrazila pričakovanja, da bi morali biti stanovalci doma pred odhodom v bolnišnico posebej označeni.

Splošna bolnišnica Celje Komisija Slovenija To je glede zamenjave pacientov v Celju pokazal izredni interni nadzor

Spomnimo: pretekli teden je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan sklical izredno novinarsko konferenco, kjer je pojasnil, da so v Sloveniji leta 2022 v razviti dobi digitalizacije svojci pokopali napačno osebo. Vodstvo SB bolnišnice je prevzelo moralno odgovornost in ponudilo svoj odstop, toda Svet SB Celje odstopa ni sprejel. Pa čeprav je minister v solzah na novinarski konferenci zatrjeval: "Na vseh petih stopnjah smo padli." 

Bešič Loredan jok Slovenija Bešič Loredan v solzah: "Govoril sem s svojci, ki so včeraj pokopali očeta in danes izvedeli, da je živ." dan mrtvih Fiasko SB Celje Slovenija Minister potrdil pokop napačne osebe. "Naš oče si tega ni zaslužil"

 

Komentarjev 14
  • dusan72 11:22 23.september 2022.

    Tukaj se jim je zalomilo, ker je očitno praksa krasti državo oziroma zdravstveno blagajno . Pelješ 2 bolnika ISTOČASNO in pišeš 2 LOČENA potna naloga. To sigurno ni bilo prvič !!! Trenutno je pozornost usmerjena na "zamenjavo" bolnikov. Jaz bi ...prikaži več potipal tudi v prvo vprašanje. Nisem se že 15 let vozil s taxijem, ampak če stane pot od točke A do točke B recimo 10€ in so notri 4 potniki... Je to za vsakega 10€, ali si strošek delijo?

  • Tone45 23:46 22.september 2022.

    Kako lahko tako pokvarjeno pove predstavnik tega doma upokojencev. NAmreč poglejmo primer, ko s erecimo obleka zameša in se drugemu da. JAKNA, suknjič kaj hitro kdo zamenja. Zato bi morala biti zapestnica veljavna in bi vsi vedeli kdo je kdo. ...prikaži večo. Zato takšne obrazložitve ne sprejemam in še vedno trdim, da je glavni krivec prav ta dom.

  • Friderik1950 20:02 22.september 2022.

    Ne vem zakaj se ta tema valja že toliko dni po spletu. Zamenjava se pač zgodi. Dokler koga živega ne zažgejo res ni potrebe za tak direndaj. No tako vsaj mislim. Ni res.