Slovenija
3876 ogledov

Kalvarija Avbljeve še ni končana

Irena Avbelj Mediaspeed
Potem ko je sodišče Ireni Avbelj prisodilo odškodnino zaradi poškodbe na tekmovanju, je v zadevi prišlo do novega obrata.

Ireni Avbelj, ki je od ministrstva za obrambo terjala odškodnino in mesečno rento zaradi poškodbe na evropskem prvenstvu v Kikindi, je sodnik prisodil okoli 90.000 evrov odškodnine in mesečno rento v višini skoraj 700 evrov. Padalka je pričakovala, da se bo zgodba zaključila. 

A do tega ne bo še prišlo. Kot piše Dnevnik, se bo državno odvetništvo po navodilu ministrstva za obrambo zoper sodbo pritožilo. Izpodbijali naj bi jo tako glede temelja kot glede prisojene višine. V primeru, da sodišče spet odloči v korist Avbljeve, bo višina zamudnih obresti še narasla. 

Odvetnik Avbljeve Primož Krapenc je za Dnevnik povedal, da sta nad odločitvijo državnega odvetništva razočarana, a da menita, da s pritožbo ne bodo uspeli. 

Kdaj naj bi višje sodišče odločilo o pritožbi, ni znano, zelo verjetno pa bo do odločitve minilo vsaj še kakšno leto. 

Spomnimo, Irena Avbelj se je avgusta 2011 hudo poškodovala na evropskem prvenstvu v skokih s padalom v Kikindi. Avbljevi je pri skoku zatajilo padalo, zaradi česar je z veliko hitrostjo zgrmela na tla. Poškodbe so bile tako hude, da še vedno čuti posledice. Pred štirimi leti je Avbljeva vložila tožbo zoper delodajalca, ministrstvo za obrambo, s katero je želela dokazati, da za nesrečo ni bila kriva sama in da je šlo za delovno nesrečo. 

Irena Avbelj Sedem let sojenja Slovenija Po sedmih letih Ireni Avbelj sodišče prisodilo odškodnino

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 6
  • ode 08:29 17.marec 2018.

    V vojski je bila, kot številni drugi športniki, zaposlena zaradi statusa, delovne dobe in zdr. zavarovanja, kar vrhunskim športnikom omogoča država iz dobre volje. Tudi vsa oprema, vključno z padalom, je njena last. Kot vemo, vsak padalec osebno sam zloži ...prikaži več padalo in tega ne sme dopustiti nikomur drugemu in je za njegovo delovanje popolnima sam odgovoren. Nihče nikoli ne sili nobenega padalca, naj skoči, če v tistem trenutku ni za to pripravljen.

  • klincek 13:07 16.marec 2018.

    Pepa.Vprašaj mamo kdo te je zaplodu.Očitno je to princ teme.Ker je bla tema,da je nebi vidu.

  • mph 10:45 16.marec 2018.

    Ta država je res ena totalna sramota. Spadajo v zapor tisti, ki se lovijo na paragrafe in samo podaljšujejo to svinjarijo. Čisto jasno je, da je poškodba bila na delovnem mestu v imenu države.