Slovenija
1111 ogledov

Kam je izginil papežev križ?

Maribor24
Križa, ki so ga ob Betnavskem gozdu postavili ob obisku papeža Janeza Pavla II., ni več.

Betnavski gozd je bil dolga leta last Nadškofije Maribor, v letošnjem letu pa je prešel v last Republike Slovenije. V upravljanju ga ima podjetje Slovenski državni gozdovi, ki gospodari z vsemi gozdovi v lasti Republike Slovenije. Po poročanju portala Maribor24, na mestu tik ob Betnavskem gozdu, ni več Betnavskega križa t.i. papeževega križa, ki je bil postavljen ob obisku papeža Janeza Pavla II. v Mariboru.

Tam bo omogočeno vzdrževanje križa

V Nadškofiji Maribor so pojasnili: ''Prišlo je do zamisli, da se križ prestavi na mesto, kjer bo omogočeno vzdrževanje križa, hkrati pa bo vernikom služil kot spomin na srečanje s svetim očetom papežem Janezom Pavlom II.'' Po premisleku in posvetovanjih je bila kot najprimernejša lokacija izbrana Župnija Maribor – Košaki, saj je ta cerkev posvečena bl. Antonu Martinu Slomšku.

Križ bodo postavili po obnovi

''Nadškofija Maribor je hvaležna SKZG RS, da je pobudi prisluhnil in tako omogočil, da se križ prestavi na novo lokacijo. Križ bo postavljen na novi lokaciji, ko bo obnova zaključena,'' so še dodali.

Komentarjev 1
  • Jožef Koprivnikar 20:33 12.november 2018.

    Pa saj ne gre za obnovo blejskega otoka. križ pa bi lahko ostal tam kjer je bil in bi se ga tam obnavljalo in pobarvalo.Bodo odstranili tudi križ nad Lucijo tam zgoraj da ga bodo imeli bolj pri r... Izgovor ...prikaži več ki ne prenese vode.