Slovenija
22 ogledov

"Kam je šel denar?"

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Projekti. Čeprav se prelagajo, se proračunski denar zanje porabi.

Trebnje. Naložbe v Občini Trebnje so se iz leta v leto prelagale, zdaj pa slonijo na zadolžitvi in evropskih sredstvih, za katere je vprašanje, ali jih bo občini sploh uspelo pridobiti, je izpostavil Janez Slak, trebanjski občinski svetnik iz vrst Liberalne demokracije Slovenije. Hkrati se je vprašal, kam je šel denar za te naložbe, saj je bil zagotovljen že v prejšnjih proračunih.

Zadolžitev za tri projekte

Predlog proračuna. Predvidenega je 16,8 milijona evrov prihodkov in 21,9 milijona evrov odhodkov.

Za projekte vrtec Trebnje, podružnica v Dobrniču in vodohran Medvedjek bi se zadolžili za 3,9 milijona evrov.

Projekti se le prelagajo
Projekti, kakršni so podhod pod železniško progo v Velikem Gabru, železniški prehod na Veliki Loki, rezervoarja Pekel in Medvedjek ter pločniki, kolesarska steza in javna razsvetljava v krožišču pri Mercatorju, so vsako leto v proračunu, zanje je zagotovljenega precej denarja, a se ves čas prelagajo, je pojasnil. “Če se sredstva v načrtovanem letu ne porabijo, se pričakuje, da bodo na računu, pa jih ni,” je izpostavil.

Za najnujnejše projekte
“Blagajna je ena stvar, načrtovane zadeve pa druga. Načrtovanih prihodkov je realiziranih toliko, kolikor jih v to blagajno priteče. Denar potem porabiš za najnujnejše projekte,” je na očitke odgovoril župan Alojzij Kastelic.

Po njegovih navedbah je na računu ostalo 1,3 milijona evrov, predvideno skoraj štirimilijonsko zadolževanje pa je po njegovem mnenju nujno, da bodo lahko uresničili tri projekte, to so vrtec Trebnje, osnovna šola v Dobrniču in vodohran Medvedjek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.