Slovenija
1037 ogledov

Kangler: "Kar sem obljubil, sem izpolnil"

Stajerska20.11.08...Maribor..Franc Kangler...zupan...Foto: Nino Verdnik Stajerska20.11.08...Maribor..Franc Kangler...zupan...Foto: Nino Verdnik
Franc Kangler je danes potrdil, da se bo na lokalnih volitvah novembra spet potegoval za županski mandat.

Franc Kangler je bil za župana Maribora izvoljen leta 2006 in 2010, a je bil prisiljen drugi mandat predčasno končati po uličnih protestih leta 2012, ki jih je zanetila postavitev radarjev na cestah. Na volitvah leta 2014 je znova kandidiral in se uvrstil v drugi krog, a je bil "vstajniški" župan Andrej Fištravec takrat še premočen.

Kangler je danes povedal, da je pred šestimi leti odstopil z županskega položaja, ker so bila ob takratnem dogajanju ogrožena življenja policistov. "Življenje enega policista je vredno več kot županovanje," je dejal in dodal, da je svoj prav dokazal tudi na sodišču.

Med kandidati Liste Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) za mestni svet je tudi nekdanji direktor Dravskih elektrarn Maribor (DEM) Viljem Pozeb, ki ga namerava Kangler v primeru ponovne osvojitve županskega položaja imenovati za podžupana, pristojnega za gospodarsko področje in urejanje nabrežja Drave. V njegovi ekipi sta tudi zdravnik Erih Tetičkovič in upokojenka Ljuba Jančič, ki se bo kot mestna svetnica "borila za malega človeka".

To so Kanglerjevi protikandidati

Župansko kandidaturo v Mariboru so doslej napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bosta mestni svetnik NSi Zdravko Luketič in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirala s podporo stranke. Kot kandidata Levice se omenja vodjo sveta delavcev v Dravskih elektrarnah Maribor Vlada Šego.

S podporo pred kratkim ustanovljene stranke se v bitko za župana vključuje tudi borec za živali Aleksander Kamenik, svojega županskega kandidata napovedujejo v novoustanovljenih strankah Lista mladih ter Lista kolesarjev in pešcev, medtem ko je predsednik mestnega odbora SLS Janez Jemec odstopil od napovedane kandidature.

Aleš Primc na soočenju predsednikov strank Kandidatne liste Slovenija Vrhovno sodišče zavrnilo Primca in Kanglerja slovenija 11.09.13. izjava, franc kangler, obcina maribor, foto: katarina pernat Slovenija Sodnik nadrl tožilca in ekspresno oprostil Kanglerja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • lobist 18:42 03.oktober 2018.

    kako lahko ta tip sploh stopi na mariborske ulice ne da bi jih fasal? dal je garbat mariborčane, potem pa se še prijavi na volitve za župana

  • Matej Horvat 08:11 03.oktober 2018.

    Izpolnil vse kar si obljubil??? Mogoče svojim prijateljem, ko si jim rihtal posle (in dobival procente). - Kje je Mariborski kulturni center? - Kje je obnovljen Mariborski otok? - Kje je bila Univerzijada? - Obljubil si tudi obnovo vzhodnega dela ...prikaži večla Glavnega trga. - Ceste se v tvojem mandatu skoraj niso obnavljale. P s. Diplomske naloge ti niso odvzeli? To pove vse o poštenosti. Edina žalost je, da tudi Fištravec in ostali niso nič boljši.

  • dusan11 18:28 02.oktober 2018.

    Napolnil si zlasti svoj žep