Slovenija
16301 ogledov

"Kaos! Premaknili smo se za 15 metrov v treh urah."

gneča Obrežje
1/4
bralka
"Najdaljša pot od Zagreba do Ljubljane v mojem življenju," svojo izkušnjo opisuje bralka.

V ponedeljek popoldne se je bralka ob 13.45 z avtobusom odpravila iz Zagreba proti Ljubljani. Ob 18. uri je še vedno čakala v koloni na prehod meje. "Ob 18. uri, ko  smo bili še vedno 13. avtobus  v koloni, sem obupala. Čez slovensko mejo sem šla peš in si poiskala alternativni prevoz od tam. Najdaljša pot od Zagreba do Ljubljane v mojem življenju," je dejala. 

Medtem ko je avtomobilski promet na mejnem prehodu potekal razmeroma normalno, se je zataknilo na pasu za avtobus. "Premaknili smo se za 15 metrov v treh urah," je bila razburjena bralka, ki je pričakovala drugačen odziv pristojnih. "Drugače bi morali organizirati stvari, odpreti dodaten pas za avtobus. Meni in še marsikomu drugemu je to pokvarilo načrte. Če ljudje potujejo z avtobusi po nekem voznem redu, se razume, da bi ob določeni uri morali priti na želeno postajo," pravi bralka, ki razume, da včasih pride do zamude. 

gneča Obrežje | Avtor: bralka bralka

Tovornjaki čakali do tri ure

O tem, kakšne so bile razmere v ponedeljek, smo vprašali pristojne na Policijski upravi Novo mesto. "V ponedeljek je bil na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje na vstopu v Slovenijo močno povečan promet. Osebna vozila so vstopala v petih kolonah, tovorna v dveh in avtobusi v eni koloni. Bil je zaključek praznikov in vračanje številnih turških državljanov, ki prebivajo na območju EU in so se v nedeljo udeležili srečanja turških državljanov, ki prebivajo na območju EU in so se v nedeljo udeležili srečanja v Sarajevu," so pojasnili. 

V ponedeljek je tako na omenjenem prehodu v Slovenijo vstopilo 10.500 osebnih vozil, 92 avtobusov in 1480 tovornih vozil. "Čakalne dobe so bile tako na osebnem, avtobusnem in tudi tovornem prometu, najdlje do tri ure na tovornem. Policisti so v dnevnem času pri sistematični mejni kontroli opravili 30.000 preverjanj oseb v sistemu," so še dodali na PU Novo mesto. 

gneča Obrežje | Avtor: bralka bralka
Pričakujte gnečo konec tedna

Na Darsu opozarjajo, da tudi ta konec tedna pričakujejo običajno povečanje turističnega prometa. Danes in jutri bo povečan promet v smeri proti turističnim krajem, v soboto in nedeljo popoldne pa nazaj. 

 

 

Komentarjev 10
  • Antonio 23:44 25.maj 2018.

    in ti Žabarji si predstavljate, da vsak od nas samo čaka da vi Žabarski kreteni pridete.....ostani v Morostu...ne hodi nikamor, ne v Zagreb, tud v Kranju ne rabimo takih....

  • Antonio 23:41 25.maj 2018.

    Zadnji vikend sem bil z sinom v eni popularnih Mehiških gostiln v Kranju...Vedno je polno, za vikend so rezervacije....in sva jedla...pa pridejo 3 punčke, do 30 let, se vsedejo, pa jim ni bilo všeč, veliko praznih miz, ajde, gremo presest... ...prikaži več Pa lastnik lokala, hkrati tudi streže, pove da je rezervacija...na mizah so bile tablice za rezervacijo.... Pa ena luštna bjonda reče; " Ja, ampak smo prišle iz Ljubljane...." In gledam WDF.... On mirno reče: "super da ste prišle" Krasen odziv...svaka čast..

  • Laznivi 13:00 25.maj 2018.

    Saj je povsod isto...dragonja ,jelsane...od treh pasov deluje samo eden in cakalna doba po pol ure in vec.... Nekako se jim je...vse skupaj in clovek dobi obcutek da se kolone ustvarjajo namerno.