Slovenija
5489 ogledov

Karl Erjavec ponudil odstop

Karl Erjavec in Franc Jurša Sandi Fišer / mediaspeed.net
Predsednik Desus Karl Erjavec po volitvah stranki ponuja odstop.

Predsednik Desus Karl Erjavec bo, kot so nam pojasnili na stranki, svoj odstop ponudil izvršilnemu odboru in svetu, ki se bosta sestala v petek in bosta tudi analizirala rezultat volitev. Takšna poteza je po pojasnilih iz stranke v zahodnih demokracijah po volitvah, na katerih niso izpolnjena pričakovanja stranke, povsem normalna in pričakovana.

Svojo namero o odstopu je Erjavec sicer vodstvu stranke sporočil že prejšnji teden, torej pred nastopom vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša pred televizijskimi kamerami, ki je slab volilni rezultat deloma pripisal tudi predvolilni koaliciji, ki jo je predsednik stranke upokojencev Karl Erjavec sklenil z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, in jo označil za napako.

Jurša pa je pri tem izrazil pričakovanje, da bo Erjavec ponudil odstop: "Vodstvo in predsednik stranke se morajo sami pri sebi odločiti, kako bodo ravnali. Ker sega zahodna demokracija tudi v Slovenijo, bi kazalo, da predsednik ponudi odstop organom stranke, ti pa naj se odločijo o tem. V vsakem primeru moramo začeti obnovo in ureditev stranke."

Ponujeni odstop Erjavca je zelo verjetno posledica slabega volilnega rezultata, saj je Desus na volitvah dobil manj glasov kot Stranka Alenke Bratušek, imeli pa bodo le pet poslancev. Doslej so jih imeli enajst. Erjavec, ki je tudi sam ostal brez poslanskega mandata.

Karel Erjavec Slovenija Jurša: Če bi bil na Erjavčevem mestu, bi ponudil odstop

Erjavec sicer ni edini, ki je po volitvah ponudil odstop. Matej Tonin, ki je na čelu stranke NSi nasledil Ljudmilo Novak, je v predvolilni kampanji napovedal, da bo stranka dobila deset odstotno podporo in s tem podvojila število sedežev v parlamentu. Ker se to ni uresničilo, je Tonin ponudil odstop. O končni usodi Tonina bo odločal svet stranke, a njegove menjave ni pričakovati, saj je izvršilni odbor stranke prejšnji teden po koncu razprave sprejel sklep, da je bil rezultat NSi dober in da omogoča nadaljnjo rast. O njegovem ponujenem odstopu bo sicer jutri popoldan razpravljal še svet stranke.

Že na dan volitev pa je odstopil predsednik SLS Marko Zidanšek, ki mu stranke ni uspelo popeljati nazaj v državni zbor.

Komentarjev 15
  • mokica 15:53 12.junij 2018.

    JURŠA,v kateri stranki si pa ti,da ne znaš s kom dela tvoj predsednik biznis,a dobro poznaš Jankovića osebno kot tudi preko medijev ,kateri dobiva več plavih kuvert kot mi.Po pravilu ,kot vodja poslanske skupine bi tudi Vi gospod Jurša ostati ...prikaži več v prelepi Prlekiji in zapustiti stranko DESUS.

  • pavel03 13:48 12.junij 2018.

    V 10 letih me je prikrajšal za 1/3 penzije, enako moje sotrpine istega ranga. Naj ga vrag pocitra!

  • Spark 08:27 12.junij 2018.

    [ Franc Jurša pred televizijskimi kamerami, ... sklenil z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, in jo označil za napako. ] Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/karl-erjavec-ponudil-odstop-311270 - www.zurnal24.si Nej, Jürša motiš se, če ga ne bi podprl, DESUS parlamenta tudi od dalečne bi gledal. ...prikaži večl. Res pa je, da bomo državljani ponovno kaznovani za štiri leta, ker te bomo poslušali brez podnapisov.