Slovenija
41 ogledov

Kastelic pridobiva politične stranke

S štirimi mandati bo SDS druga najmočnejša stranka v trebanjskem občinskem svetu Žurnal24 main
Lokalne volitve. NSi in SDS pred drugim krogom podprli Alojzija Kastelica. SLS in SD neopredeljeni.

V občinskih odborih SDS in NSi so se odločili, da v drugem krogu županskih volitev podprejo zdajšnjega župana Alojzija Kastelica. “S svojim delom je dokazal, da zna prisluhniti ljudem in njihovim potrebam,” je pojasnil Marjan Peter Pavlin, predsednik trebanjske NSi. “Odločitvi je botrovala sorodnost določenih programskih izhodišč in s tem možnost uresničitve našega programa,” pa so sporočili iz trebanjske SDS, ki je ponudbo za sodelovanje dobila sicer tudi od Drotove kandidatke Špele Smuk.

Glasujejo naj po svoje
V trebanjski SLS so se odločili, da ne bodo podprli nobenega kandidata, čeprav so ponudbo za sodelovanje dobili z obeh strani. “Volilce pozivamo, naj se sami odločijo, kateremu kandidatu bodo zaupali svoj glas,” je dejal predsednik odbora 
Jože Korbar.

Ponudbe pa še niso dobili v občinskem odboru SD, zato za zdaj ne bodo podprli nobenega kandidata, je povedal predsednik odbora Nace Sila. “Volilce bomo verjetno pozvali, naj volijo po svoji vesti,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.