Slovenija
23413 ogledov

Danes nas čakajo številke iz nočne more

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Vse kaže na to, da je bilo včeraj potrjenih daleč največ okužb doslej.

Iz podatka o izdanih TAN kodah, ki je objavljen na straneh ministrstva za javno upravo, je razvidno, da je bilo včeraj izdanih največ TAN kod doslej v enem dnevu. To pomeni, da je bilo potrjenih največ okužb v enem dnevu od začetka epidemije, in sicer 4.195

Na podlagi podatkov iz prejšnjih dni lahko sklepamo, da je dejansko število potrjenih okužb še nekoliko višje. V torek je bilo izdanih 2.749 TAN kod, potrjenih pa je bilo 3.454 okužb, kar je bilo največ doslej. 

Da bi dnevno število okužb lahko naraslo, je sicer bilo mogoče sklepati tudi iz vrst na mestih za testiranje. Vrste pa niso bile le na testirnih mestih, ampak tudi na cepilnih mestih. V Ljubljani je trenutno večje zanimanje za cepljenje s tretjim odmerkom. 

Strokovna skupina za cepljenje, ki jo vodi Bojana Beović, je izdala nova priporočila za cepljenje, ki si jih lahko preberete na naslednji povezavi.

Zaradi čedalje večjega števila potrjenih okužb se povečuje tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov in število umrlih. Stroka že svari pred zlomom zdravstva. V bolnišnicah je trenutno hospitaliziranih 670 bolnikov s covidom-19, od tega jih zdravljenje v intenzivni terapiji potrebuje 159. Intubiranih je 110 pacientov, 21 jih potrebuje respirator (neinvazivno), 28 jih ne potrebuje respiratorja.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • bobubob 10:01 04.november 2021.

    Tule je 'pips' za nezaslužene dodatke vseh korona dobičkarjev - a ga ne bodo uporabili: https://osf.io/9egh4/

  • Luksi 09:18 04.november 2021.

    Saj razumem, da so nekatere stvari pomembne, ampak, da pa zdaj ne ukrepajo je pa po mojem mnenju množični umor....

  • suineg7878 09:15 04.november 2021.

    Lovarjeva je globalisticni poltron. Trmasto hoce prodat zgodbo, da so necepljeni odgovorni za stanje. Kako? Saj so testirani, kot ovce 3xtedensko s testom, ki ste ga sami priznali, da je zanesljiv 95+%. Ne mores pa z njim na kavo. Za ...prikaži več tja pa rabis drugega z enako stopnjo zanesljivosti. Let's go Logarjeva!!!