Slovenija
29 ogledov

Kaznovati hočejo študenta

protest študenti Anže Petkovšek
Incident. Varnostnik študenta porinil na tla, policija pa preiskuje študenta.

Postopek. Študent filozofske fakultete (FF) Gaber Aleš je od policije dobil obvestilo o začetem prekrškovnem postopku, ker naj bi v prostorih fakultete odrinil varnostnika oziroma ne upošteval njegova navodila. A kot je razvidno s spletnega posnetka, je bilo obratno, saj je bil varnostnik tisti, ki je ob tla, in to dvakrat, porinil študenta.

Dekan se ni odzval

Incident se je zgodil, ko je skupina študentov FF vstopila v prostore in miroljubno opozarjala na težave v visokem šolstvu. Pozneje so tovrstne akcije prerasle v zasedbo fakultete, ki traja že tretji teden. Skupina varnostnikov je poskušala študentom preprečiti vstop v prostore fakultete. S posnetka je razvidno, da so študenti varnostnikom večkrat dejali, da ne želijo nasilja in da izvajajo miroljubni protest.

Čeprav na FF trdijo, da vodstvo ni bilo tisto, ki je podalo prijavo zoper študenta, Aleš pravi, da se dekan na njegovo pismo, v katerem mu razlaga situacijo in ga poziva, naj se opredeli do posega v avtonomijo univerze, še ni odzval.

Komentarjev 1
  • reider 17:21 03.marec 2012.

    Študentom ne verjamem nič! Sam vem kakšno obnašanje je na šolah, prišel sem iz šole, v kateri je bil sam poden od podna učencev, ki jih ni hotel imeti nihče. Delalo pa se je .................VSE! Obvezni 4 varnostniki z puškomitraljezi!