Slovenija
18 ogledov

Kdo bo v koaliciji, bo pokazal čas

Pred začetkom ustanovne seje so morali svetniki pokazati potrdilo o svoji izvoli Žurnal24 main
Ustanovna seja. Pogovori o koaliciji še potekajo. Podžupana bosta stvar koalicijskega dogovora.

“Vsi svetniki so izvoljeni od ljudi, da bi čim več naredili za razvoj občine, zato računamo na usklajeno in konstruktivno sodelovanje,” je po sredini ustanovni seji občinskega sveta, v katerem je od 15 svetnikov šest novih, izpostavil župan Franc Škufca. A zapletlo se je že pri imenovanju petčlanske komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja. Franc Jarc, ki je bil vanjo potrjen, je iz nje takoj po glasovanju izstopil, ker naj ne bi odražala rezultata na volitvah. “Zdi se mi, da ne gre za sodelovanje, ampak preglasovanje,” je izpostavil in dodal, da bi moral biti eden izmed članov komisije zagotovo iz Neodvisne liste za Suho krajino, ki je na volitvah dobila največ glasov.

Škufca, ki je imel v prejšnjem mandatu kar 13-člansko koalicijo, se o novi koaliciji še dogovarja. “Ko bo treba sestavljati delovna telesa, bomo videli, kaj lahko pomeni koalicija. Takrat se bodo začeli dogovori,” je izpostavil. Tudi tokrat namerava imeti dva podžupana, ki pa bosta stvar koalicijskih usklajevanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.