Slovenija
2484 ogledov

Slavi ameriški ocvrt piščanec danes brezplačen za prebivalce Pesnice

piščanec iStockphoto
Vrata slavne restavracije s hitro prehrano, prve pri nas, bodo odprta od 10. ure dalje.

KFC odpira svojo prvo restavracijo v Sloveniji.

KFC je oznaka za ameriško verigo s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken. Danes odpira svojo prvo restavracijo v Sloveniji. Ta se nahaja na avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod na poti iz Maribora proti Šentilju.

Restavracija, znana po ocvrtem piščancu, bo vrata uradno odprla ob 10. uri. "Še pred uradnim odprtjem smo s strani slovenske javnosti doživeli res topel sprejem, zato smo nadvse ponosi, da lahko naznanimo odprtje naše prve restavracije KFC," je sporočil regionalni direktor blagovne znamke KFC Juhasz Nandor.

KFC Slovenija KFC odpira prvo restavracijo v Sloveniji. Ne boste verjeli, kje!

Brezplačno za vso družino

Danes so k obisku še posebej vabljeni prebivalci tamkajšnje Občine Pesnica, saj bodo lahko koristili brezplačen obrok za vso družino. S tem želi KFC spodbuditi občane in širšo lokalno skupnost k podpori v prizadevanjih, da se lokalno cesto, ki vodi do restavracije, poimenuje KFC1, s čimer bi postala prva KFC cesta na svetu.

KFC | Avtor: EPA EPA

"Predstavniki KFC iskreno verjamejo, da si Slovenija zasluži kreativno poimenovanje svojih cest, zato ideje o cesti KFC1 še niso opustili in bodo z iniciativo nadaljevali tudi v novem letu," sporočajo iz podjetja. Sprva so želeli po sebi poimenovati avtocesto, a na Darsu nad tem niso bili navdušeni.

70 let star recept

Restavracija v Dobrenju bo po napovedih ponujala vse značilne jedi KFC, med drugim piščanca, narejenega po 70 let starem originalnem receptu, priljubljene hrustljave perutničke in sendvič, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.

Prvi KFC v Sloveniji naj bi zagotovil 35 delovnih mest. Odprtje je bilo sprva napovedano 22. decembra, a so ga nato preložili na današnji dan.

KFC Še letos Slovenija KFC prihaja v Slovenijo, prinaša nova delovna mesta

KFC je vstop v Slovenijo napovedal že pred leti, a se takrat to ni zgodilo. Zdaj prihaja preko mreže AmRest, ki deluje od leta 1993 in upravlja še z več drugimi globalnimi franšizami, kot so Pizza Hut, Burger King, Starbucks in La Tagliatella. V svojem portfelju trenutno beleži 1500 restavracij s hitro prehrano, restavracij za občasno prehranjevanje ter kavarn od Španije do Kitajske.

Imajo jo vse naše sosede

KFC je uveljavljena ameriška veriga hitrih restavracij s sedežem v Louisvillu v zvezni državi Kentucky ter ima skoraj 20.000 restavracij v 125 državah po svetu. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut and Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije s prodajo ocvrtih piščancev začel v obcestni restavraciji v Corbinu.

Veriga je prisotna že v vseh sosednjih državah Slovenije, AmRest pa z njimi upravlja tudi na Poljskem, v Nemčiji, Češkem, Srbiji, Bolgariji, Španiji in Rusiji.

Komentarjev 6
  • Marjan Pisk 15:04 30.december 2017.

    a si lahko vsaj naslov preberete, če ne znate pisati pa vsaj vklopite samopopravke

  • Dav Lob 12:05 30.december 2017.

    Oni nas bodo ucili kak se kure poha.HA,HA.

  • supreme 09:42 30.december 2017.

    V casu velike depresije???? D.P. .........izgleda ,da si sam depresiven/na