Slovenija
30743 ogledov

Kje bo največ snega in kdaj

Sneg, zima Epa
Za začetek tedna spet nova pošiljka snega.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, zjutraj bodo ponekod na Primorskem in Notranjskem že rahle padavine. "Ponedeljek bo oblačen, čez dan se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija," na svoji spletni strani napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

Na portalu Neurje.si dodajajo, da bo v večjem delu Slovenije od ponedeljka popoldne do torka čez dan zapadlo okrog 5 do 15 centimetrov novega snega. Največ padavin je pričakovati na območju Idrijskega hribovja, kjer lahko zapade preko 20 centimetrov novega snega. Sneg po nižinah bo spet bolj moker saj bo snežilo pri temperaturah okrog ledišča.

Arktika Vreme Svet Šok. So dolgoletna predvidevanja napačna?

Kot napovedujejo na Arsu, bo v torek dopoldne sneženje ponehalo, v severovzhodni Sloveniji se bo popoldne delno zjasnilo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem se bodo padavine pojavljale tudi popoldne. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo na vzhodu nekaj sončnega vremena, drugod bo večinoma oblačno, predvsem v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Od 8. do 13. marca

"V četrtek in petek bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa se bo že poglobilo ciklonsko območje, ki bo do začetka tedna vplivalo na vreme pri nas. V višinah bo prevladoval veter zahodnih smeri," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V četrtek in petek bo na vzhodu povečini sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Od sobote do vključno ponedeljka bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni polovici Slovenije. V torek bodo padavine ponehale, vremensko napoved sklenejo na Arsu.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.