Slovenija
51 ogledov

Kje je denar Danila Türka?

Danilo Türk Pixsell
Danilo Türk naj bi denar po poročanju spletnega portala Požareport na varno pospravil v New York, v Nations Federal Credit Union ali banko Združenih narodov.

Kot piše Požareport, se velik del slovenske javnosti sprašuje, kje je denar aktualnega predsednika republike Danila Türka. Navaja, da naj bi Türk med 13-letno diplomatsko kariero v Združenih državah Amerike zaslužil skoraj milijon in 900 tisoč dolarjev neto. Dodatno naj bi po njihovih informacijah s predavanji in publicistiko zaslužil še 200 tisoč dolarjev.

Türk pravi, da po vsej tej dosedanji karieri finančnih prihrankov, razen več kot skromnih 13 tisoč evrov, "nima", prav tako je brez stanovanja, nima niti avtomobila, pa tudi ne kakšnih drugih finančnih naložb v delnicah ali skladih. Zato obstaja resen sum, da ima predsednik republike, ki se bori za ponovni predsedniški mandat, svoj denar, ali vsaj del svojega denarja, naložen nekje v tujini, poroča omenjeni portal.

Denar naj bi bil na varnem pri neprofitni finančni instituciji

Večina denarja, ki ga je Türk zaslužil z delom v Združenih narodih, je po "vsej verjetnosti" varno shranjena na njegovem računu, odprtem pri Nations Federal Credit Union, "neprofitni" finančni instituciji, nekakšni banki, zavarovalnici ter investicijski družbi Združenih narodov UNFCU, pravi Požarov vir iz Združenih narodov. Gre za slovenskega diplomata, že nekaj let člana "družine Združenih narodov," navaja Požareport.

Kot še poročajo na portalu, ima po navedbah slovenskega diplomata večina zaposlenih pa tudi bivših zaposlenih v tej mednarodni organizaciji odprt račun pri omenjeni finančni instituciji. Vsi zaslužki (prihodki) oziroma delež zaslužka, višino katerega določi vsak posameznik sam, se jim nakazuje direktno na ta račun. Na iste račune se nakazujejo tudi pokojnine Združenih narodov, seveda če so posamezniki do pokojnine upravičeni. Poslovanje in upravljanje posameznikov (komitentov) z računi pri UNFCU je podobno kot pri katerikoli drugi banki - prek kreditnih kartic, dviga gotovine ali izvršenih finančnih transakcij, poroča portal.

"Naložba je varna"

Kot piše Požareport, imajo zaposleni pri Združenih narodih posebno imuniteto, zato UNFCU ne posreduje nobenih finančnih podatkov svojih komitentov. Zato je po mnenju Požarjevega vira morebitni Türkov račun pri UNFCU "razmeroma varna naložba v vseh pogledih".

Komentarjev 23
  • titty 11:56 05.november 2012.

    Pri taki vladi in teh ministrih, ki jim nihče ne zaupa, pa tudi bankam ne s takimi strici.

  • titty 11:53 05.november 2012.

    Avstralija!

  • Aleš Karlek 11:45 05.november 2012.

    pri vsem zasluženem denarju ima samo 13 jurčkov na računu?????????? al laže kot pes teče al pa ni vreden da ga pes poščije če je sam tolk pršparov.........., in to je in naj bi bil moj predsednik