Slovenija
21 ogledov

Klemenčič ne bo odstopil

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Kot utemeljuje, takrat ni obstajala sodna praksa, po kateri bi bilo jasno, po katerem členu naj delajo.

"Sam se stolčkov ne oklepam, enkrat so mi že očitali, da sem prehitro odstopil," je na vprašanje voditelja Dnevnika na nacionalni televiziji dejal pravosodni minister Goran Klemenčič. "Tokrat ne mislim odstopiti." To bo storil le, če ga bo pozval predsednik vlade ali državni zbor.

PREBERITE ŠE:

- Sodišče odpravilo poročilo KPK o Janši

- Kako je krivosodje razsodilo prav

Kot je pojasnil, za to ni nobenega razloga, saj še vedno stoji za odločitvami, ki so jih sprejeli ob objavi poročila KPK o premoženjskem stanju predsednikov strank. "Zakon je bil dvoumen, ogromno smo se pogovarjali tudi na senatu, po katerem členu, naj delamo," je dejal Klemenčič in poudaril, da sodna praksa za tak primer pred tremi leti še ni obstajala. Vztraja, da očitek, da se Janez Janša ni imel možnosti odzvati na poročilo, ni pravilen.

Komentiral tudi Matozovo izjavo

Prav tako se mu zdi neutemeljen današnji očitek Janševega pooblaščenca Francija Matoza, ki poudarja, da je sodišče zaključno poročilo odpravilo in ne razveljavilo, kar pomeni, da poročilo ne obstaja več, saj je odpravljeno za nazaj. "To enostavno pomeni, da so vse navedbe KPK v zaključnem poročilu odpravljene kot nezakonite," je zapisal Matoz.

Po Klemenčičevi oceni bi to, kar je Matoz zapisal, pomenilo, da ima Janša doživljenjsko imuniteto.

V SDS pričakujejo odstop

V stranki SDS po objavi višjega sodišča, da je odpravilo poročilo KPK, pričakujejo, da bo pravosodni minister odstopil.

Komentarjev 19
  • dragec 08:13 02.marec 2015.

    Goran,odjebi to SSDSS ovsko bagro in neodstopi

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:27 01.marec 2015.

    Vseeno je ali je to Janša,Marko,Tine....nepravilno je postopil.Tak človek mora spoštovatzakone.Dve možnosti so;ali je glup ko kurac in je naredil napako ali pa mu je kdo plačal da zajebe človeka.V obeh primerih NI primeren za ministra.P.S.Celotna komisija bi morala na cesto.

  • tomaz 19:08 01.marec 2015.

    JJ ni takrat odstopil, čeprav ni znal povedati od kot mu denar (še danes lahko poslušate zvočne zapise zaslišanja na netu)..zakaj bi sedaj Klemenčič moral..