Slovenija
636 ogledov

Klimatska naprava z Wifi vmesnikom

Airabela Osebni arhiv Airabela
Izbirate idealno klimatsko napravo? Preverite, na kaj moramo biti pri nakupu pozorni in kaj vse ponujajo nove in moderne klimatske naprave. Sodelujte v bogati nagradni igri, v kateri podjetje Airabela podarja vrhunski Daikin Comfort model.

Nakup klimatske naprave je pomembno opravilo, saj je od tega odvisno tudi naše počutje. Ob napačnem nakupu morda ne bomo dosegli učinka, ki bi si ga želeli. “Pri samem nakupu moramo biti pozorni na namen uporabe klimatske naprave (hlajenje, ogrevanje ali oboje), za kateri prostor jo bomo potrebovali, na energetsko učinkovitost klimatske naprave, na funkcije, ki jih podpira in nenazadnje tudi na ustrezno razdaljo med notranjo in zunanjo enoto ter na vrsto hladiva,” svetujejo pri podjetju Airabela, kjer ponujajo Daikin klimatske naprave. 

Pri modernejših klimatskih napravah že obstajajo tudi številne priročne funkcije, skoraj vse Daikin klimatske naprave se lahko denimo upravlja od kjerkoli in kadarkoli kar s pametnim telefonom ali tablico. Poleg tega boste imeli dobro klimatsko napravo tudi deset let ali več: "Predvidena življenjska doba Daikin klimatskih naprav je najmanj deset let, garancijo pa Airabela d.o.o. skupaj s proizvajalcem nudi prva tri leta od vgradnje."

Energetska učinkovitost 

Klimatska naprava se je včasih smatrala za nadstandard. Dandanes pa so dosegljive skorajda vsem. Pri podjetju Airabela pojasnjujejo, da se razlike med paradnimi konji in najbolj dosegljivimi modeli ne skrivajo le v funkcijah pač pa tudi v učinkovitosti: "SEER vrednosti predstavljajo sezonsko učinkovitost pri hlajenju, nekakšno povprečno učinkovitost. Razmerje med SEER 9,54 in SEER 5,1 tako pomeni, da bo slabša naprava pri enakih razmerah obratovanja porabila povprečno skoraj dvakrat več energije. SCOP vrednosti pa predstavljajo sezonsko učinkovitost pri ogrevanju. SCOP 5,9 pomeni, da bo klimatska naprava v povprečju v ogrevalni sezani iz 1kW vnesene energije (elektrike) ustvarila 5,9kW toplote." Daikin klimatske naprave imajo zelo visoko učinkovitost tako pri hlajenju kot tudi pri ogrevanju, zato bodo obratovalni stroški nizki in uporabniku prijazni. 

Strošek obratovanja klimatske naprave je po njihovih izkušnjah izjemno težko predvidljiv, saj nekoga recimo ne moti, da je v prostoru 25 stopinj Celzija pri zunanji temperaturi 30 stopinj Celzija, medtem ko drugim bolj ustreza precej nižja temperatura. »V vsakem primeru ne priporočamo, da pri nastavljanju temperature bistveno presegate šest stopinj Celzija razlike med notranjo in zunanjo temperaturo, saj imajo večje temperaturne razlike lahko neugoden vpliv na zdravje in počutje,« dodajajo.

Bodite pozorni na vrsto hladiva

Zelo pomembna je tudi vrsta hladiva, zato se pred nakupom o tem dobro pozanimajte. "R410A se počasi umika plinu R-32. Vsa ostala hladiva so na področju hišnih klimatskih naprav zastarela. Zagotovo si nihče ne želi enote, katere servisiranje bi bilo prepovedano," opozarjajo. Dodajajo, da je prav Daikin prvi na slovenskem tržišču predstavil klimatske naprave z novim plinom (R32), zaradi česar imajo precej manjši vpliv na globalno segrevanje in so okolju bolj prijazne. Pred nakupom razmislite, ali bi s klimo želeli le hladiti ali tudi ogrevati. Vse Daikine klimatske naprave se lahko uporabljajo tudi za ogrevanje prostora celo pri temperaturah do minus 25 stopinj Celzija. 

Podarjamo vrhunsko klimatsko napravo

Vsem, ki boste pravilno odgovorili na spodnja tri vprašanja, podjetje Airabela d. o. o. podarja vrhunsko 2,5 kW klimatsko napravo Daikin Comfort model v vrednosti 690 evrov brez DDV. Klimatska naprava ima energetski razred A++ tako pri hlajenju kot pri ogrevanju, tedenski timer in nizek zvočni tlak (20dBA). Ima tudi Wifi vmesnik, s katerim lahko upravljamo klimo od kjerkoli in kadarkoli s pomočjo pametnega telefona, tablice ali računalnika. Na kviz odgovarjate s kliki na spodnjo fotografijo s prvim vprašanjem o zastopniku Daikin klimatskin naprav.