Slovenija
2047 ogledov

Kljub podpisu stavka v zdravstvu januarja bo!

Zdravniki Dejan Mijović
Čeprav je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan s sindikati zdravstva in socialnega varstva parafiral dogovor, je zdaj Fides napovedal stavko za januar.

Glavni odbor Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides je na današnji seji sprejel odločitev, da se bo zdravniška stavka začela v januarju. Odločitev so sprejeli po anketi med članstvom, ki je izrazilo nezadovoljstvo z vladnim predlogom o dvigu zdravniških plač. Ta po oceni sindikata ustvarja dodatne anomalije in plačna nesorazmerja.

Kot je na novinarski konferenci povedal podpredsednik sindikata in vodja Fidesove pogajalske skupine Gregor Zemljič, si v sindikatu želijo, da bi z vladno stranjo nadaljevali pogajanja o odpravi nesorazmerij. Poziv so na vlado naslovili prejšnji teden, a odgovora niso prejeli, je dejal.

Danijel Bešič Loredan Slovenija Minister Bešič Loredan po podpisu: "Morda se zdi, da je majhen korak, a ..."

Potem, ko je vladna stran prejšnji teden predstavila zadnjo ponudbo dviga plač za zdravnike in zobozdravnike in ob tem zaključila pogajanja, vodstvo sindikata z njo ni bilo zadovoljno. Mnenje članstva so nato preverili z anketo, ki je pokazala enako - zdravniki s ponudbo niso zadovoljni, ker ustvarja plačna nesorazmerja in anomalije, saj mlajšim zdravnikov ponuja bistveno višji dvig kot izkušenejšim.

Datum začetka in druge podrobnosti napovedane stavke bodo v sindikatu Fides sprejeli v prihodnjem tednu, prav tako stavkovne zahteve. Že sedaj pa je jasno, da zdravniki in zobozdravniki zahtevajo enak dvig plač za vse.

Pridružitev stavki so ob tem napovedali tudi v Sindikatu zdravnikov družinske medicine Praktik.um in Sindikatu zobozdravnikov Slovenije Dens.

Komentarjev 38
  • jakec42 09:19 09.december 2022.

    Ja Koštrunu ni nikoli dovolj!!

  • lojs 08:15 09.december 2022.

    slovenčki so res en ubogi narod, tako se pustijo nasrat, nategnit, vsake par let ... če je nekdo sposoben in "preveč" zasluži, je takoj fovšija do nebes , če pa ni, je pa luzer, se mu pa slovenček smeje in ...prikaži več neznansko uživa v njegovi bedi ... jaz bi to imenoval z eno besedo , GREH , zelo velik greh ... grešniku pa sledi trplenje in ponavlanje vaje ... a si res tega želite?

  • lojs 08:09 09.december 2022.

    zakaj se vedno govori samo o plačah, ... plače, plače, prenizke in spet plače ... a je mogoče še kaj drugega narobe v tem nesrečnem javnem zdravstvu ... recimo za rtv je toliko aktivizma, ampak nisem še slišal, da bi ...prikaži več kdo jamral zaradi plače ... res čudno