Slovenija
19 ogledov

Ko Merklova udari po slovenski mizi

Kandidati za ključne funkcije v prihodnji vladi vzbujajo vse manj zaupanja.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Gregor Virant ima prirojen talent za skrajševanje uradnih postopkov. V sosednjem članku pišemo, kako si je skrajšal postopek za izvolitev v naziv izrednega profesorja. Pospešil pa je tudi svoje napredovanje po plačni lestvici tako imenovanega Virantovega sistema plač v javnem sektorju.

Poročamo prav tako o Stojanu Pelku, kandidatu na Jankovićevi listi, ki bi po neuradnih napovedih utegnil postati šef kulturnega resorja. Pelko je bil do nedavnega državni sekretar, potem je porabil nadomestilo za plačo, ko pa mu je poteklo, se je zaposlil v podjetju svoje žene. Lahko pa bi se pri njej zaposlil že prvi dan po prenehanju funkcije ...

Vse globlje. Le kakšni možje so to? Bolj ko spoznavamo kandidate za vodilne funkcije, bolj izgubljamo upanje, da bo prihodnja vlada močna in sposobna temeljitega zasuka. Nasprotno, čedalje verjetnejša se zdi napoved, po kateri bomo vse globlje tonili v dolgove in zapravljanje.

Do kdaj? Odgovor se zdi jasen: dokler ne bodo posredovali iz Berlina ali Pariza. Tako kot so posredovali v Grčiji in Italiji. Dokler ne bodo tujci udarili po mizi in rekli: Slovenci, dovolj je zafrkavanja. In zahtevali zamenjavo našega premierja, kdorkoli že bo, ter nam po vzoru Italije vpeljali tehnično vlado.

Angela Merkel je sicer podprla Janšo, a to še ne pomeni, da ga bo trpela v vsakem primeru. Če bo tako kot pri intervencijskem zakonu pokazal premalo ambicij po rezanju javnih stroškov, mu bo tudi Merklova obrnila hrbet.

Komentarjev 4
  • privat 06:40 20.november 2011.

    ni podprla te zdajšne voluharje...podprla je Janšo..!! Janša pa še nima politične moči da ustvarja...To so še vedno pahorjevci...Je pa res da smo vse zgubili pod pahorjevo zastavo..službe,socialno varnost,psihični mir,bodočnost,zdravstvene nege,penzije...kaj nam ta ni vzel?? Elektriko nam je pustil sem ...prikaži več opazil...drugo so višji računi!!

  • privat 07:35 19.november 2011.

    merklova je že udarila po mizi (Pahor)...samo debilom nekaj ni jasno??...vso politično vodstvo je potrebno zamenjati ..zapreti...ženske pa po nagi riti

  • rrobi 10:54 18.november 2011.

    Ne čudi me da je v Evropi kriza, če Merklova brezkompromisno podpre stranko, ki je rušila pokojninsko in ostale reforme ter reševanje meje. Evropa je v krizi ni več pomembno kaj si ampak kdo si.