Slovenija
111 ogledov

Kolar Celarčeva o razlogih ne bo spraševala

Milojka Kolar Celarc Anže Petkovšek
Svet UKC ostal še brez dveh članic.

Potem ko je z mesta predsednika sveta UKC Ljubljana odstopil Tomaž Glažar, je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc sprejela še odstop članic sveta Mateje Radej Bizjak in Simone Hribar Motore. Kot je danes napovedala ministrica, si bo prizadevala za to, da bo predlog primernih kandidatov za nove člane pripravila že za četrtkovo sejo vlade.

Ministrica je v izjavi novinarjem v DZ pojasnila, da bo vladi predlagala razrešitev članov sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki so odstopili, ter primerne kandidate za nove člane poiskala v najkrajšem možnem času. Po njenih besedah bi bilo zelo v redu, če bi to lahko pripravila že za sejo vlade ta teden, vsekakor pa bo to naredila prihodnji teden, je zagotovila.

V UKC Ljubljana so se za omejitev obiskov odločili zaradi omilitve neprimerne te Svet UKC Ljubljana Slovenija Svet UKCLJ ne bo odločal o odgovornosti vodstva za stanje na otroški karidologiji

"Ne morem dopustiti, da bi bila tako velika zdravstvena ustanova brez predstavnikov ustanovitelja oz. vsaj treh od šestih v UKC Ljubljana," je dejala. Po njenih besedah sta članici sveta odstopili iz osebnih razlogov, ona pa da jih o tem ni več spraševala.

Svet ostal brez treh članov

Odstop predstavnic ustanovitelja v svetu UKC Ljubljana Mateje Radej Bizjak in Simone Hribar Motore, sicer zaposlenih na ministrstvu za zdravje, so na ministrstvu potrdili v ponedeljek. Svet zavoda tako za zdaj ostaja brez treh članov.

Do odstopov članov sveta zavoda je prišlo po tistem, ko so iz koalicije prišle ostre kritike na izjavo Glažarja, da svet UKC ne bo odločal o odgovornosti vodstva UKC za razmere na otroški kardiologiji. Kot razlog za odstop je sicer navedel, da "so posamezni člani vlade neupravičeno diskreditirali delo sveta zavoda in posegali v avtonomnost njegovih odločitev".

pediatrična klinika Slovenija Otroška kardiologija brez vodstva?

V DeSUS in SD so bili tudi po Glažarjevem odstopu kritični do ministrice in so izpostavili njeno soodgovornost oz. soodgovornost ministrstva za sedanje razmere na otroški kardiologiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • miki1234 17:44 10.oktober 2017.

    razlog, da so odstopili je nesposobnost kolaričeve... očitno zato nihče ni komentiral odstopa