Slovenija
688 ogledov

Koliko morate "plačati" za zastonj ali cenejšo vinjeto

Vinjeta Andrej Leban
Konec meseca se izteče veljavnost letne vinjete, na veliko se oglašujeta dve akciji, ki ponujata zastonj vinjeto oziroma 40 evrov cenejšo letno vinjeto.

Kaj moraš obljubiti, da dobiš zastonj vinjeto in kaj za 40 evrov popusta? 

Generali in Vzajemna v skupni akciji obljubljata zastonj vinjeto, kdor se odloči sodelovati, dobi 110 evrov dobroimetja na Petrolovi kartici. 

V prvem koraku odpade okrog 840 tisoč Slovencev

To lahko dobijo le tisti, ki še niso zdravstveno zavarovani pri Vzajemni in ki sklenejo avtomobilsko zavarovanje pri Generaliju (velja tudi zavarovanje prek spletne zavarovalnice G24), samo obvezno zavarovanje pa ni dovolj, biti mora najmanj AO+. Možno je sicer za pet let skleniti tudi stanovanjsko zavarovanje. V prvem koraku tako odpade okrog 840 tisoč Slovencev, ki so pri Vzajemni že zavarovani (če bi bili novi pri Generaliju, lahko kandidirajo za 40 evrov popusta). 

Ena vinjeta zastonj, dve boste morali plačati

V zameno za vinjeto Generali in Vzajemna zahtevata triletno vezavo, sicer vas bodo terjali za vračilo 110 evrov, poleg tega pa tri leta ne boste upravičeni do drugih vrednostnih bonov ali akcijskih ugodnosti. Naslednji dve leti bo vinjeto tako treba plačati, ugodnost pa tako znaša 37 evrov na leto. 

Reklama vinjeta | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Težava lahko nastopi, če avto razbijete ali prodate. Kdor izkoristi zastonj vinjeto, je namreč v naslednjih treh letih lahko brez avtomobila skupno največ dva meseca. 

Generali sicer obljublja, da premije ne bo povišal, izjeme od tega pravila pa so opisane v šestih alinejah. 

Če vam zavarovanje poteče na primer poleti, lahko že danes podpišete izjavo, da boste avto zavarovali pri Generaliju ter dobite zastonj vinjeto. 

Akcija poteka do konca februarja. 

40 evrov popusta, a ne, če ste že pri Triglavu

Triglav in Mercator ponujata akcijo brez vezave, a z manj popusta, dobite lahko največ 40 evrov, a  le, če gre še niste zavarovani pri Triglavu in če je zavarovanje dražje kot 200 evrov. Če je vredno manj,  novi zavarovanci dobijo 20 evrov, stari pa le deset. Ob obnovi avtomobilskega zavarovanja, ki je dražje od dvesto evrov, zavarovanec dobi bon za dvajset evrov, ki ga je mogoče izkoristiti v prodajalnah Mercator. 

Reklama vinjeta | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Če vam zavarovanje poteče kasneje, pa vam v Mercatorju ob nakupu vinjete podarijo bon za sklenitev zavarovanja pri Triglavu, vrednosti so enake, kot smo opisali zgoraj. 

Poleg popusta pri vinjeti oziroma zavarovanju bo uporabnik dobil še 110 pik na Pika kartico. 

Akcija ne velja, če zavarovanje sklenete prek spleta. 

Naš nasvet: Razlika pri ceni avtomobilskega zavarovanja je lahko bistveno višja od pridobljenih ugodnosti, zato preverite različne ponudbe. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • jakec1575 14:03 18.januar 2016.

    V prihodnosti bo zmagala tista zavarovalnica, ki bo popolnoma avtomatizirala obrazce na aplikaciji. Avtomatizirala slikanje vozil na določenih mestih in lokacijah pred podpisom zavarovanja. Torej zavarovanje bos vnesel v aplikacijo na telefonu ali laptopu. Glede na prejsna leta prejel popuste, ...prikaži več avot poslikal z dronom ali kamero na taksni postaji in podpisal pogodbo. Brez stroskov osebja, brez dobickov za zaposlene itd. Če ne bo prevec pozresna bo taka zavarovalnica cenejsa vsaj za 1/3 ce ne celo polovico.

  • jakec1575 14:01 18.januar 2016.

    Svoj čas sem veliko bral drobnega tiska pri zavarovanjih. Vcasih se dvojno zavarujete za dolocene postavke, ker ne preberete splosnih pogojev. Pogoji so napisani v fontu, da vas mine še pred prvo stranjo. Na to racunajo. Ko bi bile rezervacije ...prikaži več dovolj polne, bi lahko spustili cene. Zal je slovenski trg premajhen za konkurenco. Dejstvo je, da če bi prislo v Sloveniji do vecje katastrofe, zavarovalnice pocepnejo. Govorim o zadevi vecji od poplav 91ga. Pri vozilih je ogromno goljufij in neodgovorne voznje in zato visoke premije.

  • h3o 12:57 18.januar 2016.

    ma razkuri me to da je registracija avta tako draga. nikoli nesreče, vsakič me olupijo na šalterju grr