Slovenija > Komentarji in kolumne
36 ogledov

Končno nekdo udaril po mizi

Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Živčec Kalanovi in ministrstvu popravni izpit, zdravnikoma pravično kazen.

Nenehna opozorila Borovih staršev in odvetnika, odstop članov razsodišča zbornice, pismo varuhinje človekovih pravic, poročilo protikorupcijske komisije, nezadovoljstvo med zdravniki in pozivi za odstop vodstva zdravniške zbornice.

Vse to ni bilo dovolj, da bi predsednica zbornice ponovila postopke, povezane s pokojnim otrokom.

Vse to ni bilo dovolj, da bi zdravstvena ministra, ne prejšnji ne zdajšnji, udarila po mizi in zbornico kaznovala za nezakonito in netransparentno delovanje.

Zdravniška zbornica je kljub vsemu kaosu in nesmiselnim potezam dobila status nedotakljivosti, privoščila si je lahko preveč in še več.

Dovolj poguma so zbrali le upravni inšpektorji, ki so pri nadzoru nekoč ugledne organizacije odkrili goro napak in končno izrekli obvezujoče ukrepe. Gordani Živčec Kalan so celo določili rok, v katerem mora nepravilnosti odpraviti.

Popravci. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije je večkrat priznala, da so pri obravnavah, povezanih z Borom, storili veliko napak. Če bi zavrtela čas nazaj, bi spremenila marsikaj, je dejala.

Upravni inšpektorji so ji dali to priložnost in jo končno prisilili v popravni izpit. Živčec Kalanova ima še zadnjo možnost, da transparentno in pravično kaznuje oba zdravnika.

Roberta Pogorevca, ki mu Borova starša očitata malomarno zdravljenje, in Zlatko Kanič, ki ji očitata povzročitev smrti iz malomarnosti.

Popravni izpit je dobilo tudi ministrstvo za zdravje, ki mora poskrbeti, da bodo ponovljeni postopki potekali hitro in brez neumnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.