Slovenija
46360 ogledov

Takšni so obeti za prvomajske praznike

Dež Profimedia
Večji del aprila je bil suh in sončen, zdaj pa se nam vendarle obeta nekaj padavin.

Jutri se nam obeta še en lep in sončen dan, napovedujejo vremenoslovci na ARSO. "V petek bo dopoldne jasno. Popoldne se bo od severa navlekla koprenasta oblačnost in ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C."

Vremenoslovci s portala neurje.si pa dodajajo, da so občutnejša poslabšanja vremena to pomlad redka in v veliki meri kratkotrajna, kar se kaže v obliki hude spomladanske suše. Ta ponekod v kmetijstvu že povzroča nevšečnosti, v naravi pa ostaja velika požarna ogroženost. 

Kako pa bo naprej? Napovedujejo, da bomo v prihodnjem tednu pod vplivom zahodnih vetrov, ki bodo nad naše kraje prinašali bolj vlažen zrak. "Nad zahodno, delom osrednje in severno Evropo se bodo vzpostavila območja nizkega zračnega tlaka z nestabilnim vremenom, ki bodo vplivala tudi na vreme pri nas," dodajajo.

Od nedelje naprej bo tako po njihovih napovedih čez dan marsikje nastajala kopasta oblačnost, iz katere se bodo predvsem v popoldanskem času ponekod razvile lokalne plohe in posamezne nevihte. "Izračuni meteoroloških modelov kažejo, da bo teh več v drugi polovici naslednjega tedna oz. v času prvomajskih praznikov. Dnevne temperature bodo večinoma presegale 20 °C, višje pa bodo tudi jutranje temperature," so še zapisali. 

V sredo pričakujejo prehod vremenske fronte

Za obdobje od 27. aprila do 2. maja ARSO podobno napoveduje, da bo ozračje sprva nestabilno, nato pa bomo prehajali pod vpliv južnih ali jugozahodnih višinskih vetrov. "V sredo pričakujemo prehod vremenske fronte, v nadaljevanju pa se bo težišče vremenskega dogajanja predvidoma preneslo nad osrednje in južno Sredozemlje, naši kraji pa bodo na robu teh procesov."

vremenska napoved daljša | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jate 09:34 24.april 2020.

    super upam da pride koncno dez,,zemlja je ze posteno suha pa se pozarov bo manj.

  • Avatar Collilena
    Collilena 00:49 24.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om