Slovenija
12949 ogledov

Konec veselja: Tako slabo nam kažejo zadnji podatki

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
V torek je bilo izdanih več TAN kod, kot je bilo prejšnji torek potrjenih novih primerov okužb.

Po javno dostopnih podatkih je bilo v torek izdanih 1.591 TAN kod, kar je 477 kod več kot prejšnji torek. Da se je stanje poslabšalo, potrjuje dejstvo, da je bilo včeraj izdan več TAN kod, kot je bilo potrjenih okužb prejšnji torek. Prejšnji torek je bilo potrjenih 1.255 novih primerov okužb.

Danes lahko tako pričakujemo precejšen skok okužb v primerjavi s prejšnjim tednom. Zgolj iz podatka o izdanih TAN kodah je težko napovedati, kakšno bo končno število potrjenih okužb, saj smo včeraj lahko videli, da je bilo na koncu v ponedeljek potrjenih precej več okužb, kot je kazalo glede na izdane TAN kode.

Prve znake, da je obrat tu, smo lahko videli že v nedeljo in ponedeljek, ko je bila zaznana rast v primerjavi s tednom prej. Kot je v zadnji napovedi zapisal Matjaž Leskovar z Instituta Jožef Stefan, sta predpraznično druženje in hitro širjenje različice omikron dala vnovičen zagon epidemiji. 

Veliko neznanko glede tega, kakšen bo potek epidemije, predstavlja omikron, saj še vedno znanstveniki nimajo vseh odgovorov na pereča vprašanja. Predvsem bo pomemben odgovor na vprašanje, kakšen bo vpliv omikrona na hospitalizacije. Ena zadnjih raziskav, ki so jo opravili v Avstriji, je prišla do zanimivih zaključkov

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 8
  • ana19 12:30 29.december 2021.

    Pa koji k...c,toliko napihujete, imamo manj ljudi v bolnicah, tudi na intenzivni jih je manj kot 200, skratka tam št.padajo, prehladi so bili pa vsako leto in kaj je bilo drugo , kot virus. Če bi mediji začeli razmišljat, bi ...prikaži večbi bilo epidemije že zdavnaj konec. Zamislite se plačanci prekleti.

  • Kimberly_Moore 09:43 29.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • pravičnik77 09:27 29.december 2021.

    veselja v Sloveniji že dolgo ni, nič bat. to pa je samo dokaz, da te pokradejo na en ali drug način