Slovenija
22 ogledov

Koprčanom nove sanitarije

Boris Popović na odprtju javnih sanitarij v Kopru Občina Koper
Koper ima nove javne sanitarije. V novih prostorih sta ločena tudi prostora s straniščem, prilagojenim mamicam z otroki. Uporaba sanitarij je brezplačna.

Koprska občina je danes dobila nove javne sanitarije. Sanitarije so postavljene na tržnici ob Hlavatyjevem parku. Prostori so opremljeni z videonadzornim sistemom na vhodu in osvetlitvijo na senzor.

"V ženskem delu sanitarij je pet stranišč, v moškem delu pa je poleg petih stranišč tudi pet pisoarjev. V novih prostorih sta ločena tudi prostora s straniščem za mamice z otroki, ki je širše in prilagojeno tudi za mamice z vozički ter opremljeno s podaljšanim pultom za previjanje, ter stranišče za invalidne osebe. Vsa vrata v javnih sanitarijah so opremljena s senzorjem za gibanje, vrata v prostore, namenjene mamicam in invalidnim osebam, pa imajo posebne vrste senzor, ki se odpira le ob neposredni bližini osebe," so sporočili iz občine Koper.

Čas obratovanja bo vsak dan med 7. in 24. uro. Uporaba javnih sanitarij je brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.