Slovenija
6308 ogledov

Korak bližje hitrejši poti iz Štajerske proti Gorenjski

Želodnik-Mengeš-Vodice Dars
V Mengšu so danes odprli težko pričakovani manjkajoči del obvoznice, ki bo tranzitni promet speljala mimo središča kraja.

Župan Franc Jerič si je zanjo prizadeval že vse od leta 2006, odprtja se je udeležil tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je priznal, da so postopki trajali predolgo.

obvoznica Avto Smo tik pred gradnjo ceste, s katero se bodo Štajerci lahko izognili Ljubljani

Mengeška obvoznica je del cestne povezave Želodnik-Mengeš-Vodice oz. povezave med gorenjskim in štajerskim krakom avtoceste. Jerič si je zanjo prizadeval že vse od nastopa položaja in kot je povedal na slovesnosti ob odprtju, so bili postopki dolgi in zapleteni.

severna obvoznica Severna obvoznica Slovenija Severna obvoznica: "Ljudje bodo še bolj panično zaviralI"

Projekt začet leta 2004

Uredba o državnem lokacijskem načrtu za cesto na odseku Želodnik-Mengeš z obvoznico Mengeš je bila sprejeta že leta 2004. Letu 2011 sta bili nato zgrajeni dve tretjini obvoznice, nedokončan pa je ostal severni del v dolžini 1,3 kilometra. Tega je Gorenjska gradbena družba začela graditi marca letos. Dela so bila ocenjena na nekaj manj kot tri milijone evrov.

Kolona na avtocesti | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ljubljanska zahodna obvoznica Gorenjci veseli Avto Ali veste, kateri dan v tednu je ljubljanska zahodna obvoznica najbolj obremenjena?

Mengeš - skozi mesto gre na dan približno 25.000 vozil - bo tako razbremenjen tovornega prometa, izboljšala se bo tudi prometna varnost. Občina se bo lahko lotila tudi urbanističnega urejanja središča kraja, cesta skozenj pa bo odslej namenjena predvsem lokalnemu prometu.

prenovljena obvoznica Avto Ljubljanska obvoznica v novi podobi

Delo še ni končano

Šarec se je dogodka udeležil z grenkim priokusom, kajti da bo končana celotna trasa, nas "čakajo še Domžale, Komenda, Vodice". Kdaj bo to v celoti narejeno, je po njegovih besedah težko povedati. "Zagotovo pa je trajalo predolgo že za ta del. Veliko je bilo birokratskih ovir, veliko potrebnih naporov. Za Mengeš in okolico je to velik dan, velik dogodek, zagotovo bo to velika razbremenitev za Mengeš," je še dejal.

Komentarjev 3
  • ode 17:37 16.november 2019.

    Že sedaj se vali preko centra Radomelj 300 šleparjev na dan, od zdaj naprej jih bo vsaj še enkrat toliko. Ker del obvoznice od Želodnika do Mengeša še 10 let ne bo zgrajen, se bodo Radomlje dobesedno zadušile od najtežjega ...prikaži veča tovornega prometa med Štajersko in Gorenjsko.

  • Avatar ceja
    ceja 17:23 16.november 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com

  • Kmodri 14:53 16.november 2019.

    Naj raje spravijo v red želznice. Vlaki vozijo, kot da so na premog...