Slovenija
2 ogledov

Korak k boljši vodooskrbi

Pokanje cevi, kot je na primer pri Praprečah, povzroča moteno oskrbo občanov z v Žurnal24 main
Velik bo 500 kubičnih metrov. Potrebovali bi dvakrat večjega.

Da bi zagotovili boljšo oskrbo Trebanjcev s pitno vodo, bodo na Medvedjeku zgradili nov vodohran v velikosti 500 kubičnih metrov in zamenjali okoli 4,5 kilometra azbestnih cementnih cevi, je povedal trebanjski župan Alojzij Kastelic.

Letos še v Peklu
Pogodba. Konec leta je Občina Trebnje s podjetjem Komunalne gradnje Grosuplje že podpisala pogodbo za izgradnjo novega vodohrana Pekel v velikosti 500 kubičnih metrov in obnovo zdajšnjega vodohrana v velikosti 200 kubičnih metrov. Naložba je vredna slabih 300 tisočakov.

Na robu zmogljivosti
Zdajšnji vodohran na Medvedjeku je velik 120 kubičnih metrov. Za nemoteno oskrbo z vodo pa bi bil potreben v velikosti vsaj tisoč kubičnih metrov, meni Štefan Velečič, direktor Komunale Trebnje. “Po dozdajšnjih izkušnjah vodovodni sistem v konicah deluje na robu zmogljivosti in vsaka okvara na sistemu ali izreden dogodek, kot je na primer požar, pomenita resno motnjo v oskrbi z vodo,” je izpostavil in dodal, da težave povzroča tudi dotrajano omrežje, ki je večinoma še iz salonitnih cevi, saj pogosto pokajo in s tem povzročajo velike stalne izgube vode.

Tudi evropski denar
Po navedbah Kastelica bo celoten projekt potekal dve leti. “Skupna vrednost naložbe je dva milijona evrov. Od tega je dobrih 800 tisoč evrov evropskih sredstev,” je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.