Slovenija
172 ogledov

Kostanj je pekel brez dovoljenja, zato so mu zasegli kostanj in hišico

 Na MOL so za prodajo kostanja ponudili 14 lokacij – eno manj kot lani. Na sezna Dejan Mijović
Kostanjarju, ki že pol stoletje peče kostanje ob Starem mostu v Mariboru, so zasegli kostanj in odpeljali hišico.

Džemailu Lokmaniju je finančna uprava zaplenila kostanj, mariborski občinski inšpektorji so mu odpeljali hišico, obiskal pa ga je tudi tržni inšpektorat, poroča Večer. Lokmani priznava, da dovoljenja za peko kostanjev letos ni dobil, a vseeno meni, da je do te lokacije upravičen, saj kostanje v Mariboru peče že 50 let. Meni, da dovoljenja ni dobil zaradi "fovšije". 

Na mariborski občini so pojasnili, da Lokmani nima rgistrirane dejavnosti, zato mu niso mogli izdati dovoljenja, pozvali so ga, naj vlogo dopolni, a je ni. Lokacije, kjer je pekel kostanj, pa letos niso predvideli, saj bodo na tem mestu uredili streho javnega stranišča.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 17
  • cogocogo 15:24 01.november 2016.

    a se ti hesas ali se res tako bogi ,,verjetno ne jes kostanja da bi ti bila pamet boljsa ura je ze da ga zacnes pomaga takim bogim na duhu ,,

  • cogocogo 15:21 01.november 2016.

    ala si svicarsko pokvarjen slabo privoscit drugim pove vse o tebi se sreca da ne zivis tu ,,v kar pa dvomim ce bi bil v svici ne bi imel casa da pises take bedarije moras pa biti res zelo pokvarjeno ...prikaži večarjeno bitje v cloveski podobi me pa res zanima kako izgleda tak pokvarjen osebek se je narava tudi na izgledu pohecala in naredila zmazel kot si ti

  • ode 18:46 31.oktober 2016.

    Že 50 let brez papirjev peče kostanj in ga prodaja. Kljub temu, da so mu zaplenili kostanj, hišico, peč in mu prepovedali to dejavnos, ki jo opravlja na črno, pravi, da bo kljub temu še naprej prodajal pečeni kostanj. Pa ...prikaži več tega ni nikjer na svetu. Smo res unikatna banana država.