Slovenija
578 ogledov

Krek: Žalec ni edini primer

Cepljenje QR koda zeleno potrdilo Profimedia
V Zdravstvenem domu Žalec naj bi dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila. Zdravstveni inšpektorat je s primerom seznanjen.

Zdravstveni inšpektorat je prijel prijavo glede dogajanja v Zdravstvenem domu Žalec. Nadzore opravlja inšpektorat po vseh prijavah. "Če bi se izkazalo, da gre dejansko za ponarejena potrdila ali kakrkoli s tem v zvezi, bomo to odstopili organom pregona, ker zdravstveni inšpektorat ni pristojen za primere suma storitve kaznivega dejanja," je pojasnila Deana Potza z Zdravstvenega inšpektorata.

Potrdila je, da so na to temo prejeli več prijav, vendar natančnejših številk ni mogla razkriti. Vse sproti obravnavajo in odstopijo naprej policiji, ali kamor je pač potrebno. 

Cepljenje in testiranje (COVID-19) Zdravje Okužbe neovirano širili, zdaj jim grozi visoka globa

Direktor NIJZ Milan Krek je dejal, da Žalec ni edini primer. "Mi smo striktno proti temu, da se goljufa. Vse, kar se goljufa, gre na ustrezne naslove," je poudaril in dodal, da bi morali ljudje tudi z moralnega vidika vedeti, da se to ne počne. 

Spomnimo, v zdravstvenem domu Žalec so zaznali nepravilnost pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb. Direktorica doma Hana Šuster Erjavec je o tem seznanila strokovnega vodjo, ki je takoj izvedel izredni interni strokovni nadzor. Pri nadzoru je bil potrjen sum hujše kršitve delovnih obveznosti pri dveh zaposlenih sodelavcih s področja zdravstvene nege. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.