Slovenija
37 ogledov

Kresalova bo zaslišana

Katarina Kresal (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Parlamentarna preiskovalna komisija, ki se ukvarja z izbrisanimi, bo zaslišala ministrico Kresalovo, vlade pa se bo, če bo treba, lotila kar prek sodišča.

Tokratna seja preiskovalne komisije za izbrisane je sicer potekala za zaprtimi vrati, a ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal bo po besedah predsednika komisije Roberta Horvata zaslišana na seji, odprti za javnost. Prav tako se ji bo pridružil nekdanji minister Rado Bohinc.

Je pa komisija vladi postavila ultimat. Če ji v roku treh delovnih dni ne omogoči vpogleda v magnetogram seje vlade, ki je na temo izbrisanih potekala 8. januarja 2004, bo Horvat zahteval dokumentacijo kar prek sodišča.

Enako se bo zgodilo, če ministrstvo za notranje zadeve komisiji ne preda seznama javnih uslužbencev, ki so vnašali podatke o izbrisanih v elektronsko evidenco. Tudi ministrstvo ima za to tri delovne dni časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.