Slovenija
4880 ogledov

Krvavec: Nove VIP vozovnice, dežurnega zdravnika ne bo več

''Na smučišču je vsakodnevno prisotna gorska reševalna služba, ki ima vso znanje in pooblastila za izvajanje prve pomoči ob poškodbi,'' sporočajo iz smučišča Krvavec.

Smučišče Krvavec, ki je od letošnjega leta v lasti gorenjskega podjetnika Janeza Janše, že obratuje.

Prejeli smo informacije, da naj bi smučišče ukinilo avtobuse, ki vozijo od parkirišč do spodnje postaje kabinske žičnice.

''Informacija o avtobusih ne drži, saj je le-ta že aktiviran in je ob polni zasedenosti parkirišč, tudi že v letošnji sezoni, prevažal obiskovalce,'' so nam odgovorili iz smučišča Krvavec. 

Nove VIP vozovnice 

 | Avtor:

Je pa letošnja novost VIP sezonska vozovnica, ki je neprenosljiva. Omogoča parkiranje na novem VIP parkirišču ob spodnji postaji kabinske žičnice. Imetnikom VIP vozovnice je prav tako na voljo VIP vhod na kabinsko žičnico in na šestsedežnico, brez čakanja. Na plaži Krvavec pa vsem imetnikom pripada ena kava dnevno. Na voljo je 50 VIP vozovnic, saj bi pri večji količini prišlo do čakanja. Do sedaj so jih prodali sedem.  

Smučarjem je sicer na voljo tudi neprenosljiva sezonska vozovnica, brez VIP ugodnosti. Odrasli so zanjo v predprodaji odšteli 427 evrov, v sezoni pa je na voljo za 474 evrov. Še cenejša sezonska vozovnica je na voljo v predprodaji za 246 evrov, v sezoni pa za 298 evrov, a lahko z njo smučate le od ponedeljka do petka.  

Zdravnikov na smučišču ne bo več  

Še eno novost so letos smučarjem pripravili na Krvavcu – ukinjajo dežurnega zdravnika na smučišču. Po Zakonu o varstvu na smučiščih sicer zadostuje prisotnost reševalcev, vseeno pa je na Krvavcu do sedaj zdravnik dežural ob vikendih in praznikih. ''Na smučišču je vsakodnevno prisotna gorska reševalna služba, ki ima vse znanje in pooblastila za izvajanje prve pomoči ob poškodbi, ob resnejših poškodbah pa je poskrbljeno tudi z intervencijo zračne službe – prihod helikopterja na smučišče,'' so sporočili iz smučišča Krvavec.

 

Komentarjev 3
  • maresem 12:44 05.januar 2019.

    Bravo... kak napredek v 2019. Itak me ne boste videli.

  • Lavdan 08:55 05.januar 2019.

    Gremo na VIP, ostali bedaki naj čakajo.

Sorodne novice