Slovenija
24663 ogledov

Kučan med protestniki, tako sta se odzvala Janša in Hojs

kolesarji protest petkovi kolesarji Profimedia
Izjava Aleša Hojsa tako vznemirila Milana Kučana, da je v petek prišel pred parlament. Njegovo odločitev sta že komentirala tako Hojs kot Janša.

Petkovi protestniki so tudi včeraj pred državnim zborom protestirali. Protestna ljudska skupščina je ob tem sporočila, da so zoper predsednika vlade Janeza Janšo vložili kazensko ovadbo zaradi suma korupcije. Več o tem, kaj jih je k temu spodbudilo, v članku Vložili kazensko ovadbo zoper Janšo. 

Milan Kučan | Avtor: Anže Petkovšek Milan Kučan Anže Petkovšek
Protestnikom se je pred državnim zborom pridružil nekdanji predsednik države Milan Kučan. Za časnik Večer je povedal, da je prišel zaradi četrtkove izjave ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Sam se je želel prepričati, "kako je s fašistoidnim shajanjem kolesarjev". Hojsovo izjavo je označil za nespodobno in nepolitično. "Izzvala me je izjava ministra, ki je mirne shode proglasil za shode naivnežev oziroma tistih, ki verjamejo, da so ti shodi naivni, ker so nasilni, tako kot so bili novembra, ko jih je on organiziral, in zaradi njegovih izjav, da so ti shodi nacistični in fašistični," je pojasnil za Večer. Ob tem je dejal tudi, da je prišel čas, ko se je treba opredeliti.

Spomnimo, minister Hojs je v četrtek dejal, da so v nasilje, ki je izbruhnilo na sredinem protestu, vpleteni v SD in Levici. Pri tem je izpostavil poslanca Marka Koprivca in Matjaža Nemca. Slednja sta že napovedala, da bosta zoper ministra vložila tožbo, če se v 48 urah ne bo opravičil. 

Hojs: Očitno se bova s Kučanom srečala na sodišču

Minister Aleš Hojs, ki ga je Kučan v svoji izjavi označil za organizatorja novembrskih protestov, je v odzivu na včerajšnje dogajanje zapisal: "Zgleda, da se bom na sodišču srečal z Markom Koprivcem, Matjažem Nemcem in Milanom Kučanom, vsi trije iz stranke SD. Milan pravi, da sem nasilne proteste 5. novembra lani organiziral jaz." 

Janša ni presenečen

Na petkovo udeležbo Kučana na shodu se je odzval predsednik vlade Janez Janša. "Primer prijazne, strpne in uglajene komunikacije. Izbrane, KUL besede, odobrene od vrhovnega sodišča. Še stopnico višje na bontonski lestvici kot poezija umetnice Teje Jarc na Kredarici. Ne preseneča, da se je tem izlivom omike na prizorišču pridružil sam dirigent orkestra g. Milan Kučan," je zapisal. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 50
  • Naklonsky 10:35 19.september 2021.

    Res je bil. Videl si ga enkrat na minuto - in samo za slabo sekundo, ko je bil v skoku v višini glav ostalih bedakov.

  • Avatar Leon
    Leon 08:18 19.september 2021.

    Kučan in Janša imata skupno projekt eliminacija Ivana Krambergerja in prodajo orožja .

  • tomaz6 19:40 18.september 2021.

    Bivši šef partije se ima za moralnega razsodnika. Dober dan Butale!