Slovenija
22495 ogledov

Vložili kazensko ovadbo zoper Janšo

Janez Janša Epa
Petkovi protestniki so vložili kazensko ovadbo zoper predsednika vlade.

Petkovi protestniki so se tudi ta petek znova zbrali na Trgu republike in ob današnjem rojstnem dnevu premierja Janeza Janše zoper njega vložili kazensko ovadbo zaradi suma korupcije, so sporočili iz Protestne ljudske skupščine. Ob tem so poudarili tudi pomembnost nenasilnega reševanja konfliktov.

Dodali so, da korupcija in nepotizem zaznamujeta praktično vsako Janševo vlado, v zadnjem letu in pol pa je ta po njihovih besedah doživela nove razsežnosti. Ob tem ne bodo uporabljali nikakršnega nasilja, temveč bodo zgolj uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, so poudarili.

Opozorili so, da Janša svojo oblast zlorablja za lastne interese in dobičkonosne posle svojih prijateljev, ki na račun javnega denarja živijo življenje prvorazrednih. Ob tem so se sklicevali na pred kratkim objavljene fotografije, ki prikazujejo druženje Janše z lobistom Božom Dimnikom in podjetnikom Andrejem Marčičem.

Mauritius Mavricij Golf Slovenija Razkrito: Janša z dobavitelji zdravstva na mondenih otokih že leta igra golf

"Večina prebivalcev nas upravičeno čuti frustracijo, jezo in nezaupanje v delovanje vlade in njene nestrokovne, nepremišljene in večinoma represivne ukrepe, ki krivdo, odgovornost in posledice za lastno nesposobnost vedno prelaga na ljudstvo. Resnica pa je nasprotna, za epidemiološko stanje v državi in odnos prebivalstva do ukrepov je kriva zgolj in izključno vlada. Ljudstva ne moreš zamenjati, vlado lahko," so zapisali.

Janez Janša Slovenija Janša se je odzval na fotografije, kjer z lobistom uživa na jahti podjetnika

"Pomešali so se med protestnike in zagotovili povod za represivne ukrepe"

Komentirali pa so tudi sredin protest, ki so ga po njihovih besedah določeni posamezniki in skupine zlorabili, zato se je sprevrgel v nasilje. "Zoperstavili se bomo tudi njegovemu poskusu po razdelitvi ljudstva in polarizaciji družbe. Primeri tega so vedno bolj očitni pri vprašanju epidemije, kar seveda strahovlada poskuša izkoristite, ne le za lastne dobičke, temveč tudi z ustvarjanjem konfliktov. Produkt tega je bil tudi sredin protest. Člani navijaških skupin, obritoglavci in druge organizirane skupine so se pomešale med protestnike in s svojim delovanjem zagotovile povod za represivne ukrepe, solzilec in ponovno špricanje z vodnim topom," so poudarili.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 20
 • Kirka 09:51 18.september 2021.

  https://www.slovenskizdravniki.si/iniciativa-slovenskih-zdravnikov-o-cepljenju-proti-sars-cov-2-virusu/

 • Stane Adamič 08:02 18.september 2021.

  Fašisti so vložili ovadbo???? Kaj pa kriva ovadba še obstaja?

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 06:35 18.september 2021.

  Se bojim, da se ne morem poistovetiti s kolesarji in njihovo samozvano "ljudsko skupščino"..Čeprav sta namen in cilj pravi, je treba paziti, da ne boste odjadrali v vode, ki jih iz zgodovine že poznamo ...

Sorodne novice