Slovenija
1409 ogledov

Kulturno društvo ogorčeno: Vandali zažgali plakat

Požig plakata na Muljavi Facebook
Požar je na srečo opazil mimoidoči gasilec in ga pogasil.

Da vandalizem ne pozna meja, priča tudi nedavni incident, ki se je pripetil to noč v Muljavi na Dolenjskem. Domačini in domačinke namreč nestrpno pričakujejo premiero predstave Lepa Vida, v kateri vsi sodelujejo prostovoljno. Za čim večji obisk so tako predstavo oglaševali tudi na jumbo plakatu, ki pa ga je neki brezbrižnež ponoči zažgal.

Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava je tako na svojem Facebook profilu delil zapis, kjer so se spraševali, koga je pravzaprav motil plakat za predstavo.

"Več mesecev se skupno več kot 70-članska ekipa domačink in domačinov pripravlja na predstavo v letnem gledališču pod Jurčičevo domačijo. Dela ni malo: pisanje scenarija, učenja vlog, šivanje oblek, postavljanje in barvanje scene, priprave plakatov in vstopnic … Vsi smo prostovoljci. Ni nam škoda časa, ki ga namenimo naši predstavi, našemu kraju in drug drugemu. Le še nekaj dni nas loči od premiere in veselimo se že, da se vam pokažemo," so zapisali v svoji objavi.

Dodali so še, da je na srečo požar opazil gasilec, ki se je takrat peljal mimo. Obenem tudi prosijo za kakršnekoli dodatne informacije glede osebe, ki stoji za tem dejanjem.

Lepa Vida je sicer roman Josipa Jurčiča, ki je izšel leta 1877. Roman govori o mladem dekletu, ki se poroči z bogatim vdovcem. Ker v zakonu ni zadovoljna, pobegne s svojim ljubimec in zapusti moža ter sina. Ko se vrne domov, mož izve za njeno dejanje ter ubije ljubimca. Zaradi krivde Vida na koncu zblazni.

Premiero Lepe vide si lahko ogledate 16. junija ob 21 uri v letnem gledališču na Muljavi. Ponovitve pa si lahko ogledate 17., 23., 24., in 30. junija ter 1.7. in 8. julija ob 21 uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pepe007 13:03 13.junij 2023.

    "Ker v zakonu ni zadovoljna, pobegne s svojim ljubimec in zapusti moža ter sina." Ta stavek v prispevku si zasluži korekcijo. Pozitivno v tej zgodbi je, da je s požigom plakata predstava dobila širši medijski prostor.