Slovenija
23 ogledov

Kupite "kruh za prjatla"

Kruh za prjatla Facebook
Vedno več dobrodelnih akcij. Najprej Kava na zalogo, zdaj kruh.

Na spletnem družabnem omrežju Facebook se je pojavila nova dobrodelna akcija z nazivom "Kruh za prijatla". Akcija omogoča, da kupec plača dodaten kruh in ga brezplačno pusti v pekarni za tistega, ki si ga ne more privoščiti.

Gre za podobno akcijo, kot "Kava na zalogo", kjer ob nakupu ene kave vnaprej plačamo še kavo za neznanca, ki si je ne more privoščiti.

Vidiš vrečko in jo vzameš

Celoten sistem akcije s kruhom je preprost, izvaja pa se že na Hrvaškem. Pekarna, ki omogoča omenjeno dobrodelno akcijo, je primerno označena z napisom pri vhodu. Število brezplačnih artiklov je označeno v pekarni na vidnem mestu. Oseba, ki kruh potrebuje, lahko kruh, ki je že v vrečki pripravljen za ta namen, preprosto vzame.

Akcija je še na začetku, zato bodo organizatorji seznam pekarn in njihove naslove objavljali vsak dan sproti. Pozivajo vse, ki želijo akcijo izvesti v svojem kraju, da jim to sporočiljo prek Facebook profila "Kruh za prijatla" (https://www.facebook.com/kruhzaprjatla). Zainteresirani bodo prejeli brezplačne napise za pekarne.

Komentarjev 1
  • Aleš Pevc DreamLab 22:55 30.november 2013.

    Super in potrebna ideja. Mogoče bi v nadaljevanju lahko razmišljali o povezavi z UTD-ju, v smeri enotne prehranske dostopnosti za vse prebivalce, če že finančna ne gre skozi.