Slovenija
21 ogledov

Lafarge Cement bo odpuščal

Upravno sodišče je marca odpravilo okoljevarstveno dovoljenje Lafarge cementu in Žurnal24 main
Zaradi razmer na trgu in negotovosti s pridobivanjem okoljskega dovoljenja namerava Lafarge Cement odpuščati. Koliko zaposlenih bo pristalo na cesti, bo znano konec marca.

Lafarge Cement namerava z reorganizacijo zmanjšati obseg proizvodnje in zaradi težkih razmer na trgu ter negotovosti s pridobivanjem okoljskega dovoljenja tudi odpuščati.

Pogovori med vodstvom in sindikatom ter svetom delavcev bodo potekali do konca marca, ohraniti pa želijo kar največje število delovnih mest. Prav tako vodstvo išče možnosti premestitve zaposlenih v hčerinsko podjetje Lafarge Cementa ali bližnjo Lafargeovo cementarno.

Krive razmere v gradbeništvu in zapleti s pridobivanjem dovoljenja

Odločitev je posledica težkih razmer, v katerih se je znašlo podjetje. "Čeprav delujemo z enako visokimi okoljskimi standardi kot ostale cementarne ter številni industrijski objekti, je naš primer pridobivanja dovoljenja z vsemi zapleti, ki smo jim bili priča, osamljen tako v Sloveniji kot v celotni Evropi," je dejal direktor cementarne Janusz Miluch. Lafarge Cement še vedno nima okoljevarstvenega dovoljenja in zato pri proizvodnji cementa ne sme uporabljati alternativnih goriv.

Tudi razmere v gradbenem sektorju so izjemno zahtevne. V Sloveniji se je vrednost opravljenih gradbenih del v preteklem letu dni skrčila za 25 odstotkov, v zadnjih treh letih pa za več kot 50 odstotkov, je povedal Miluch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.