Slovenija
10 ogledov

Laščani prodajajo Jadransko pivovaro

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Pivovarna Laško želi prodati Jadransko pivovaro; če ji ne uspe, jo bodo zaprli.

"Če v prihodnjih nekaj mesecih ne bo mogoče najti kupca za Jadransko pivovaro, ki bi bil pripravljen nadaljevati s poslovanjem pivovarne, ali nekoga, ki bi bil zainteresiran za njen dolgoročni najem, bomo šli v smeri konca poslovanja," je za hrvaške medije povedal direktor Jadranske pivovare Nenad Buljan.

Kot pravi Buljan, se je Pivovarna Laško za to odločila, ker dolgoročno ne vidi možnosti obstoja poslovanja Jadranske pivovare. Če pride do ustavitve proizvodnje, bo vseh 65 delavcev dobilo odpravnino, je zagotovil Buljan.

Po njegovih besedah so že navezali nekaj stikov z nekaterimi domačimi in tujimi potencialnimi kupci, njihovih imen pa ni želel razkriti. Prihodnji teden pa naj bi se s predstavniki avstrijskega Kaltenberga pogovarjal o morebitnem najemu.

Stečaj je skrajna možnost
Laščani so se sicer že aprila lani odločili, da bodo pivovarno, ta je lani ustvarila 5,7 milijona evrov izgube, poslali v stečaj. Takrat so sicer pojasnili, da stečaj ostaja skrajna možnost in da se pogovarjajo s potencialnimi kupci.

Delavci pivovarne so v odzivu na napoved prevzeli nadzor nad družbo in pregnali njeno vodstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.