Slovenija
29 ogledov

Lažni boni za 450 € na Facebooku

Zara Facebook Facebook
SiCERT opozarja na Facebook spletno stran, ki je na prvi pogled videti kot uradna spletna stran podjetja Zara Slovenija in poziva k sodelovanju v nagradni igri za bon v vrednosti 450 €.

Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih (SiCERT) opozarja na novo spletno prevaro. Na spletni strani uporabnikom ponujajo sodelovanje v nagradni igri za bon v vrednosti 450 EUR za trgovino Zara. Če sprejmete njihove pogoje – všečkate stran in objavite komentar –, vas preusmeri na spletno stran http://poglejsi.info/zara/kupon/, kjer morate še odgovoriti na nagradno vprašanje ter vnesti številko mobitela.

S tem pa se boste pravzaprav včlanili v SMS-klub (Mundome), ki vas bo stal pet evrov na teden.

Včasih težko prepoznamo prevaro

S slovenskega distributerja blagovne znamke Zara so SiCERT-u zagotovili, da spletna stran nima nobene povezave z njimi. "V tem konkretnem primeru je bilo zelo težko ugotoviti, da gre za prevaro," je za Zurnal24.si povedal Tadej Hren s SiCERT-a. "Videti je bila kot uradna spletna stran, da gre za prevaro, pa je uporabnik lahko opazil šele, ko ga je preusmerilo na neko drugo spletno stran."

Prelisičili tudi Google

"Če ste v tem primeru v Google vpisali Zara Slovenija, je prišel ven kot tretji zadetek, tako da jim je očitno uspelo prepričati tudi Google, da je to spletno stran tako visoko rangiral," je še pojasnil Hren in dodal, da ta stran oglašuje preko Facebook oglasov in jo je v sedmih dneh, odkar je postavljena, všečkalo skoraj štiri tisoč uporabnikov.

Koliko jih je dejansko nasedlo in se včlanilo v SMS-klub, ne vedo, je pa na strani opaziti ogromno objav uporabnikov, ki so jih uspešno prepričali in so res sodelovali v nagradni igri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.